srijeda, 7. kolovoza 2013.

DIY: Ploča za pisanje #2

Dogodilo se da je jedna od nas (ona spretnija) sasvim slučajno razbila staklo na okviru za slike! Dogodilo se i to da smo kod naših stolara u radioni našli i jednu užasno ružnu dječju vješalicu. Nitko ne zna kako je tu dospjela! Pošto nam je i inače teško bacati stvari i ovima smo dale drugu šansu :) Nismo puno razmišljale i odlučile smo se da napravimo još jednu ploču za pisanje koja će ujedno biti i držač za kuhače i ostale sitnice koje se koriste svakodnevno pri kuhanju!


Što smo sve koristile:

okvir za slike bez stakla, ružnu vješalicu, temeljnu boju za drvo, crnu boju za školske ploče, školsku pilicu, odvijač, bušilicu, metar, brusni papir.


Što smo radile:

Pozadina okvira za slike je bila od mdf-a koji jako upija boju pa smo ju prvo dva puta obojale temeljnom bojom za drvo, kako bi pripremili površinu. Kada se temeljna boja potpuno osušila, ploču smo obojali i crnom bojom za školske ploče! Mi smo za bojanje koristile pištolj za boju, ali vi možete za temeljnu boju koristiti četku ili posebni valjak za poliuretanske boje (od 10 cm bijeli sa žutim prugama!), a za crnu boju za ploče možete koristiti obični spužvasti valjak. Više detalja o nanošenju ovakve boje možete naći ovdje!


Dok se boja sušila, uz pomoć odvijača smo rastavile ružnu vješalicu! Gornji dio (leteću djevojčicu??) smo odvojili i 'pohranili' u smeće, a donji dio smo ostavile!



Srednji 'krak' vješalice je bio nešto duži od ostalih pa smo ga skratile ručnom školskom pilicom i pobrusile rub!


Izmjerile smo po dva centimetra od obje strane donjeg ruba okvira i razmak između tih točaka smo podijelile na 4 jednaka dijela. Tako smo dobile točke gdje ćemo bušiti rupice za šarafe! Koristile smo svrdlo od 2 mm jer su šarafi bili mali. Namjestile smo krakove vješalice na rupice i jedan po jedan zašarafile.


I naša ploča je bila spremna za kuhinjski zid! :)

Bušilicom smo napravile rupice na kuhačama, kroz njih provukle i zavezale špagice i sve okačile na vješalicu! Sada još samo moramo kupiti kredu, to smo previdjele! :)


Kako vam se sviđa naš mali makeover
Što ste vi u zadnje vrijeme 'prepravljali'?

Kreativni pozdrav! ;)
Maje

P.S. Kako smo napravile ploču za pisanje # 1 pogledajte ovdje! :)

4 komentara :

  1. Toliko na raznim stranama cujem za te MajeZmaje, a nikako da skontam da vas ja jos uvek ne pratim, iz nepoznatog razloga... Odlican vam je blog, puno nekih zanimljivih i kreativnih stvari...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aaa, pa hvala na lijepim riječima! :) drago nam je da si ostavila komentar, jer smo sad bogatije za dva odlična bloga! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!