ponedjeljak, 3. travnja 2017.

TOP 5: Recepti # 34

Iako 'Top 5' postovi najčešće imaju neku određenu temu, za danas sam odlučila birati najbolje recepte objavljene na meni omiljenim food blogovima bez neke posebne tematike! Pošto u postu ima samo pet mjesta, nisu svi favoriti stali i izbor je bio stvarno težak, a za što sam se odlučila, pogledajte u nastavku!

1. Kao što i samo ime 'Delicious and healthy by Maya' govori, na ovom blogu vas čekaju (veganski ) recepti za super zdravu i super ukusnu hranu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti! Za danas biram dva smoothie-a, jedan od malina sa đumbirom i bosiljkom, a drugi od borovnica sa mentom! Osim recepata u postu ćete naći i Majinu priču o tome kako povećati održivost u svom kućanstvu iz kojeg možete naučiti neke male trikove za uštedu energije i bolju organizaciju pri svakodnevnoj pripremi zdravih obroka!
delicious and healthy by maya

2. Na blogu 'Natalie's food and health' naći ćete motivirajuće priče o Natalinoj uspješnoj borbi s viškom kilograma te recepte koji su joj u tome pomogli! Iz postova ćete naučiti jako puno o samim namirnicama, a za svako jelo postoje detaljne informacije o nutritivnom sastavu, količini kalorija i vremenu potrebnom za pripremu! Moj današnji izbor s ovog bloga su zobeni keksići sa mrkvom, odlični za zdravu 'užinu s nogu'!
natalie's food and health

3. 'Hleb i lale' je blog koji je možda najviše gostovao u 'Top 5' kategoriji što govori dovoljno o tome koliko ga volim! Nevenin odnos prema hrani je toliko inspirativan da će vam pri samom pogledu na fotografije doći da ostavite sve i odmah isprobate što ste vidjeli. Danas na jelovniku imamo brzinske nudle s povrćem koje i sama pravim na sličan način i obožavam! 
hleb i lale





4. Blog 'Ja u kuhinji' je također domaći u ovoj kategoriji! Na jednom od najdugovječnijih food blogova s ovih prostora u čijem stvaranju sudjeluje cijela obitelj, osim u ukusnoj hrani i prekrasnim fotografijama, moći ćete uživati i u zanimljivim putopisima koji će posebno dojmiti ljubitelje prirode. Za danas biram priču o Taorskim vrelima koju prati recept za divan povrtni đuveč !
ja u kuhinji






















































5. 'Ave dulcis' blog je, sigurna sam, dobro poznat svima! Kreativni recepti, zdrave namirnice, superhrana, ali sve prezentirano na pristupačan način zbog čega će i oni najmanje ambiciozni u kuhinji biti ohrabreni na isprobavanje! Danas odabir zatvara veganski mrvičasti kolač sa bobicama kojeg sam planirala napraviti za vikend, ali na žalost nisam stigla!
ave dulcis






































Kada mi fali ideja i motivacije za kuhanje, ja skoknem na neki od ovih blogova i za čas dobijem inspiraciju! Pripremu hrane često shvaćamo kao napornu svakodnevnu obvezu, a autorice i autori food blogova nas svakodnevno podsjećaju da uživamo i budemo kreativni, zbog čega sam im ja uistinu zahvalna! :)

Što kažete na moj današnji odabir?
Koji recept je vaš favorit?
Koji food blogovi vas najviše inspiriraju?


Hvala što ste svratili i ugodan početak novog tjedna vam želim!
Maja

2 komentara :

  1. Odličan ovotjedni rounup! Sve izgleda jakoooo ukusno. Već sam si spremila recepte i sve ću isprobati :) Drago mi je da ti se sviđaju moji keksići od mrkve i hvala ti što si ih odabrala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ma nema na čemu, zasluženo su se našli na popisu! Drago mi je da si zadovoljna sa društvom u kojem su! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!