ponedjeljak, 21. rujna 2015.

INTERIJERI: U domu Lejle i Une Selimović


Na 'Wood Surgery' radionicu za redizajn i oslikavanje starog namještaja iz Zenice naišle smo sasvim slučajno preko fejsa i očaralo nas je ono što smo tamo zatekle! Satima smo pregledavale fotografije i uvijek željno isčekivale nove! Prateći stranicu saznale smo da se iza svega krije Lejla Selimović, djevojka koja očito savršeno zna što radi i radi to savršeno! Dokaz tome je i osvojena nagrada za najbolju poslovnu ideju koja je ovu mladu zeničanku potaknula da svoj hobi pretvori u posao! Lejlino umijeće i smisao za estetiku su nas toliko fascinirali da smo hrabro odlučile zamoliti ju da nas pozove u goste na što je ona, na naše iznimno veselje, potvrdno odgovorila! :) Pogledajmo zajedno ovaj prekrasan interijer koje Lejla dijeli sa svojom sestrom Unom i pročitajmo što nam je rekla o svom domu!


"Kako se svojoj radioici „Wood Surgery“ bavim redizajnom strarog namještaja, često sam kroz rad pronalazila komade u koje sam se na prvi pogled zaljubila i koje nisam htjela prodavati, već sam maštala kako će jednog dana ti isti komadi postati dio mog životnog prostora.Ta maštarija se djelomično ispunila kada je sestra odlučila kupiti stan u koji smo planirale zajedno useliti. U samom procesu uređivanja i opremanja maksimalno smo uživale i dobro se zabavljale. Moram priznati da mi je sada i pomalo žao što je sve završeno.

Radi se zapravo o stanu u novogradnji od nekih 37 kvadratnih metara. Stan se nalazi na zadnjem spratu zgrade kojemu pripada i tavanski prostor koji je u procesu uređenja adaptiran u spavaću sobu. – S obzirom da se radi o novogradnji, trebalo je poprilično bezličan prostor pretvoriti u prostor za ugodno stanovanje, prostor koji će biti istovremeno utočište i za tijelo i za dušu. Veliki dio namještaja u stanu čine stari redizajnirani komadi koji su se jako dobro uklopili s novim komadima koji su iz praktičnih razloga morali biti novi. Tu mislim na kuhinju, sofu, krevet… Duž cijelog dnevnog boravka pružaju zanimljive uske stepenice koje smo“ukrasile” kovanom ogradom napravljenoj u zeničkoj željezari. U dnevnom boravku, koji je samo srce stana, pored starog ormara i radnog stola te redizajniranih fotelja i stolaca mogu se vidjeti i komadi koji su prenamijenjeni. Tako je primjerice stara bosanska sofra iskorištena kao klub stol, a stari kalup za izradu opeke kao zidna polica. – Detalji su svakako ono što prostor čini domom, a veliki dio detalja u našem stanu čine upravo unikatni komadi koji su kupovani na buvljacima (luster, ogledalo, okviri..).

Zbog relativno malog prostora i potrebe da se iskoristi što više prostora, kuhinja je morala biti ugradbena.  Majstori su dobili zadatak da izrade bijelu rustikalnu kuhinju od punog drveta, kako bi se ona na najboji mogući način ‘povezala’ s redizajniranim kredencem starim oko 100 godina, koji je centralni komad namještaja u stanu. Stol u blagovaonici je također napravljen po narudžbi, ali je upotpunjen sa starom redizajniranom policom i stolicama obojanim u nježno plavu nijansu.




Prostor na spratu koji ima ulogu spavaonice također je gotovo u potpunosti uređen starim komadima namještaja, a u njemu dominira stara stilska sofa u prljavo-roza boji. – Izvođač radova nam je maksimalno izašao u susret prilikom gradnje, tako da su umjesto klasičnih zidova potkrovlje obložili bijelom mat lamperijom, koja daje posebnu toplinu. Zidovi na spratu oslikani su starim gumenim valjcima koji su se nekada koristili za dekoriranje zidova u stubištima koje sam nabavila na zagrebačkom Britancu."




**********

Svi ovi prekrasni redizajnirani komadi koje ste mogli vidjeti u stanu i svi komadi koje možete vidjeti na 'Wood Surgery stranici nastaju u maloj garaži adaptiranoj u radionicu uređenu također starim namještajem u industrijskom stilu!





Baš u toj maloj radionici je  Lejla tijekom godina udahnula novi život brojnim komadima namještaja koji bi inače završili zaboravljeni na otpadu, a sada su prave zvijezde u svojim novim domovima.

Nama to zvuči kao najbolji posao ikad i na tome joj zavidimo! :)

Kako i sama kaže, ako u svojoj garaži ili na tavanu imate neki stari neupotrebljenji stolić, policu, komodu, luster, okvir za slike, ogledalo, stolicu ili slično, dobro razmislite prije nego ih odvezete na otpad! Javite se Lejli i ona će svojom magijom učiniti da ponovo zasjaje!

Iako je ponekada najlakše otići u trgovinu i kupiti ono što vam treba, restauriranim namještajem ili sitnicama svom domu dajete kvalitetu i osobnost, izdvajate ga iz mase uobičajenih i pokazujete da ste ekološki svjesni što je i nama iznimno bitno kod uređenja životnih prostora!

Kako vam se sviđa Lejlin i Unin dom?
Što je vama najbitnije kod uređenja prostora?
Imate li i sami nešto što bi voljeli restaurirati?

Pišite nam i čak i da trenutno ne trebate usluge 'Wood Surgery' radionice svratite na web ili facebook stranicu i uživajte u fotografijama! Sigurne smo da će vas inspirirati! :)

Lejli još jednom od srca hvala što nas je primila u svoj dom!

Pozdrav od dvije Maje i Lejle!

P.S. Sve fotke su u vlasništvu Lejle i 'Wood Surgery'!

Broj komentara: 15 :

  1. PrePrePredobro!!! Lako se vidim na kavi i čaju. Kuhinja je perkrasna, a fotelja na nebesko plavi karo - jednostavno moja! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao, Maje, kako ovo lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivno, Lejla je prava majstorica, bas mi se sve dopada.
    Ja se isto trudim da upotrebim stari namestaj, mada jos mnogo toga nismo resaturirali, ali ga upotrebljavavamo i ovako.
    Kod svekrve sam prosle godine nasla divnu dosta visoku policu za tv, na tri nivoa razlicita i sa strane je od kovanog gvozdja.Nju smo restaurirali i odlicna mi je.Mozda sam ti i pisala o njoj.Tako nadje sve svasta nesto kao i sto Lejla prica,i sigurno je puno lepse imati stari komad, jer oni nekako imaju dusu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi mi pisala o polici, ali nekako sam i mislila da je stari namještaj u tvom fazonu! ;)

      Izbriši
  4. Veliko vam hvala što ste ovo podelile sa nama. Stan odiše tako divnom energijom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Kato, jako nam je drago da ti se sviđa, a sigurna sam da će i djevojkama biti! :)

      Izbriši
  5. Prekrasan!!! Ovaj stan baš ima dušu jer se vidi koliko je ljubavi uloženo u svaki detalj.

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!