petak, 11. rujna 2015.

DIY: Girlanda za tortu


Nismo baš vješte u ukrašavanju torti i kolača (što ste već mogli vidjeti u ovom postu) pa slastice koje radimo uvijek izgledaju super obično, što kada je u pitanju dječja rođendanska torta i nije baš poželjno! Kako ne bi potpuno razočarale društvo, još za prvi mali rođendan napravile smo jednu simpatičnu girlandu za tortu, koju koristimo evo sad već tri godine! ;)  Super je lako pa nema razloga da ne probate!


Što vam je potrebno:

malo hamer papira u raznim bojama, 2 štapića za ražnjiće, škare i nož, mašina za šivanje, ili igla i konac.


Postupak:

Škarama izrežite cca 13 malih trokutića od hamer papira u željenim bojama! Mi smo koristile cik-cak škare, ali to nije neophodno!


Trokutiće koje ste izrezali posložite redoslijedom kojim želite da idu i sašijte na mašini jedan do drugoga! Mašina neka vam radi na najmanjoj brzini kako biste ima vremena postaviti svaki idući trokutić, tako da među njima ne bude praznog prostora! Isto možete napraviti i ručno uz pomoć igle i konca! U oba slučaja vodite računa da vam na početku i na kraju girlande ostane bar 5 cm konca!



Štapiće za ražnjiće zasjecite uzdužno na vrhu i kroz taj procjep provucite konac sa kraja girlande. Konac potom zamotajte nekoliko puta oko štapića i ponovo provucite kroz procjep pa odrežite višak! Isto ponovite sa drugim krajem girlande i drugim štapićem!




I vaša girlandica je gotova! Sve što trebate sad je neka fina torta u koju ćete ubosti girlandu i ekipa da se zasladi! ;) Mi smo imale najbolju moguću! :)


Kako to obično biva, tortu na dječjem rođendanu moći ćete uslikati pošteno jedino prije nego ju iznesete...u našem slučaju to nije bilo moguće pa su fotke takve kakve su! :) Torta je turbo čokoladna sa kremom od naranče, a recept možete pronaći ovdje!

Ako volite girlande na sličan način možete napraviti i veliku za dječju sobu ili kao ukras na zabavama, više o tome pogledajte u jednom od naših prvih postova! :) Osim girlandi, na blogu ćete naći i tutorial za rođendansku krunu koju ćete moći koristiti više godina uzastopno!

Kao što smo rekle, mi ovu girlandu koristimo uporno već tri godine, a kako se drveni štapići uprljaju od torte, jednostavno ih svake godine zamijenimo! :)

Kako vi ukrašavate torte?
Da li vam se sviđa ova ideja?

Pišite nam i uživajte u vikendu koji je pred nama! :)

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Meni su najslađe na ovim slikama male bucmaste ručice u pozadini, mislim da slika bez njih (makar bi možda bila bolje fokusirana i osvijetljena) ne bi bila to što je :) Girlanda je preslatka, ja sam napravila jednu od washi trakice koju sam zakačila u biljčicu koja je na muževom radnom stolu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) to je istina! ;) Washi trakice su mi zakon, ja sam pravila nekakve zastavice za cupcakes-e, samo kod nas ih nema za kupiti, a preko neta su dosta skupe pa si rijetko priuštim! ;) Biljčica i muž su sigurno sretni! :)

      Izbriši
  2. Idejaj je odlicna, klinci su sigurno odusevljeni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Iskreno, klinci su više bili koncentrirani na čokoladnu tortu, nekako sve ostalo bude nebitno! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!