petak, 5. rujna 2014.

U KUHINJI: Veganska tjestenina s patlidžanom

Danas opet kuhamo na brzinu, sezonski i veganski! Od kada imamo klince o obroke najčešće isplaniramo par dana unaprijed,  ali vrlo često i improviziramo! Znate ono kada u frižideru imate 3 stvari i od njih bi trebali napraviti obrok! S obzirom da obožavamo tjesteninu to nam rijetko bude problem! Jedno takvo jelo je i ovo! Pripremamo ga još od studentskih dana, i u jesen nam je često na stolu!


Veganska tjestenina s patlidžanom 

Sastojci (po osobi*):

100 g tjestenine
1 mali patlidžan
1 mali luk
1 češanj češnjaka
sjemenke suncokreta
ulje
balzamični ocat
sol
smeđi šećer
chili paprika

*za veće društvo samo pomnožite broj osoba sa količinom namirnica!

Priprema:

Patlidžan narežite na kockice, posolite i ostavite da pusti tekućinu. Za to vrijeme na ulju (mi smo koristile maslinovo) izdinstajte luk i sitno nasjeckan češnjak, posolite i pred kraj pospite smeđim ili običnim šećerom, mala žličica će biti dovoljna! Dodajte patlidžan nakon što ste ga ocijedili i podlijte sa malo balzamičnog octa. U isto vrijeme stavite vodu za tijesto da se kuha! Pred kraj, dodajte chili papriku ili začine po želji pa ubacite skuhanu tijesto. Sve dobro promješajte i ostavite par minuta da okusi prodru u tjesteninu! Pospite prženim sjemenkama suncokreta i gotovi ste! ;)




Da li ste već pripremali nešto slično? Volite li patlidžan i kako ga spremate?

Mi smo vam do sada pokazale kako pravimo malo drugačiji ajvar i namaz od patlidžana koje obožavamo, a vi nam šaljite svoje recepte! ;)

Uživajte u jelu!

Dobar tek i pozdrav od Maja!

2 komentara :

  1. Patlidzan mi se nesto ne dopada i izbegavam ga, ali ovo toliko dobro izgleda, mljac-mljac :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E i moja bolja polovica je anti patlidžan, ali uspijem mu podvaliti i uvijek mu bude fino, sve dok ne sazna što je! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!