ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

DIY: Ribice


Danas ćemo vam pokazati kako napraviti simpatičnu igračku za vaše male ribiče! :) Na ideju smo došle potaknute našim klincima koji jako vole gacati po blatnim baricama i "pecati ribice"! Igračka se sastoji od krpenih ribica u kojima se nalazi magnet i 'štapa za pecanje' na kojem je zavezan konac  s magnetićem na kraju! :) Nije komplicirano za napraviti, ali vam ipak treba nešto više vremena!

Pa krenimo na posao! :)


Što vam je sve potrebno:

mašina za šivanje, konac u različitim bojama, igla, ručna školska pilica, tkanina za ribice, male perlice za oči, drvena tipla u metrima (za štap) ili komad grane, drvene perle, bušilica.


Postupak:

Nacrtajte ribice u željenoj veličini na komad papira i izrežite! Šablonu učvrstite pribadačama na tkaninu koju ste presavili tako da odmah režete po dvije, prednju i stražnju stranu. Izrežite onoliko ribica koliko želite! Mi smo napravile po 6 za svaku igračku.


Spojite prednju i stražnju stranu ribice tako da su prave strane tkanine jedna prema drugoj pa sašijte po rubovima sve osim dna repa! Šiti možete mašinom ili rukom. Kada ste sašili, izvrnite ribice.



Kroz otvor na dnu umetnite magnetić u svaku ribicu tako da vam bude u glavi pa prošijte jedan šav kao na slici!


Presavijte rubove otvora na dnu, tj. na repu pa sašijte!


Ukrasite ribice šavovima s koncem u boji, tako da imate paralelne pruge s malim razmakom. Rukom ušijte male perlice s obje strane koje će biti oči ribice!



Ribice su gotove, sada morate napraviti mamac! Izrežite krug od tkanine, u njega umetnite magnet pa ga zamotajte u tkaninu i omotajte koncem!


Ostaje vam još pecaljka! Drvenu tiplu (štap) pilicom odrežite na dužinu koja će odgovarati vašim malim ribičima. Na oba kraja štapa stavite drvene perle kako bi spriječili ozljede! Ako je promjer otvora na drvenoj perlici manji od promjera profila štapa, malo ga povećajte bušilicom sa svrdlom odgovarajuće debljine. Kroz drvenu perlicu na jednom kraju štapa bušilicom s tankim svrdlom probušite rupu kroz koju ćete provući konac. Kroz rupicu provucite deblji konac na čijem ste jednom kraju dobro zavezali malu perlicu. Drugi kraj konca zamotajte oko mamca i čvrsto zavežite i gotovi ste! :) Ako nemate pilicu i bušilicu, štap možete napraviti i od manje grane drveta na čijem jednom kraju jednostavno zavežete konac s mamcem!



Vaša igračka je gotova i sve što vam preostaje je da njome obradujete neko malo biće!
Razbacajte ribice po kući i dajte ribičima da ih jednu po jednu skupljaju, a vi za to vrijeme uživajte! ;)



Nadamo se da vam se sviđa ova ideja! :)

Kreativni pozdrav od Maja

Broj komentara: 8 :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!