ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

DIY: Kotač od bice kao okvir za slike


Danas ćemo vam pokazati kako možete iskoristiti stari kotač od bica kao dekoraciju! Od jednog takvog napravili smo 'okvir' za slike. Fotke, razglednice i razne druge papirnate uspomene na ovaj okvir kačite kvačicama za veš, pa ih vrlo lako možete mjenjati i premještati! Tutorial smo radile za lipanjski broj Dom&Dizajn-a i sve fotografije su u vlasništvu Jutarnjeg i Cropixa!

Potreban materijal:

stari kotač od bice, nafta, blago abrazivno sredstvo za čišćenje (Arf recimo), bušilica, tipla, montažno ljepilo, drvene kvačice


Postupak:

Skinite gumu i izvadite osovinu kotača!


Dobro očistite kotač! Masnoću natopite naftom i očistite starom četkicom za zube. Zahrđale dijelove dobro istrljajte blagim abrazivnim sredstvom za čišćenje kuhinje uz pomoć grube strane spužvice koju ste dobro natopili u vodi. Isperite kotač vodom i osušite ga!


Bušilicom izbušite rupu u zidu. U rupu postavite tiplu odgovarajuće veličine u koju ste prethodno stavili malo montažnog ljepila pa potom u nju nabijte osovinu kotača.


Okačite kotač na osovinu i zavrnite šaraf!


Kvačicama za veš okačite fotografije, razglednice ili drage papirnate uspomene i gotovi ste! :)


Fotkao: Vlado Kos za Cropix

Nadamo se da vam se svidjeo ovaj jednostavan projekat i da ste odlučili malo zaprljati ruke! ;) Što smo sve do sada pravile možete pogledati ovdje, a do idućeg posta uživajte u početku tjedna!

Pozdrav,
Maje

3 komentara :

  1. Zanimljiv DIY, definitivno! Jednom će se isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo, jako dobra i originalna ideja. Kada budem sređivala stan, mogla bi iskoristiti ideju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. :) hvala djevojke, drago nam je da vam se sviđa! :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!