petak, 12. srpnja 2013.

DIY: Color block vaze


Ljeto je i sve je puno cvijeća, a za cvijeće su vam potrebne vaze! :) Danas ćemo vam pokazati kako jednostavno možete napraviti vaze od starih staklenih boca! Ovaj projekat je zgodan jer uzorak i boje na vazama možete prilagoditi svojim željama, a i sve je vrlo brzo gotovo, pa ih možete za čas napraviti i u većim količinama, ako su vam potrebne kao dekoracija za proslave i posebne prigode! 


Što vam je potrebno:

staklene boce, akrilne boje po želji, jednokomponentni bezbojni lak za čamce, krep traka, spužvica, plitka posuda za boje.


Postupak:

Pripremite boce! Skinite naljepnice, dobro operite i osušite boce! Zalijepite krep traku na dijelove koje ne želite obojati! 




Stavite malo boje u plitku posudu ili na poklopac od limenke boje, umočite u nju suhu spužvicu i njome bojajte bočice! Ako koristite više boja, pazite da vam se ne pomješaju. Za svaku boju koristite drugu spužvicu ili operite onu koju ste koristili za prethodnu boju, samo je prije ponovnog bojanja dobro posušite fenom ili u mikrovalnoj!



Kada ste gotovi sa bojanjem, ostavite bočice da se prosuše, pa ako je potrebno nanesite još jedan sloj boje! Akrilna boja se vrlo brzo suši, pa nećete morati dugo čekati, ali ako ste nestrpljivi, možete ih posušiti sa fenom! :)


Kada su bočice potpuno suhe, pažljivo odlijepite krep traku i prelakirajte vaze jednokomponentnim bezbojnim lakom za čamce, tako da ih možete prati!


I to je to! :) Vaše vaze su spremne za cvijeće!


Uživajte u vikendu i budite kreativni! ;)
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!