petak, 3. lipnja 2016.

U KUHINJI: Veganski curry s bundevom


Ok, možda sad nije sezona bundeva, ali ovome jednostavno ne možemo odoljeti! Osim toga, odlučile smo potrošiti zalihe prošlogodišnjeg povrća kako bi bilo mjesta za sve ono fino što trenutno raste u vrtovima kod baka pa su na red došle preostale butternutice iz zamrzivača! Iako ljeti obično imamo naviku jesti lagano, začinjena hrana pojačava cirkulaciju i uzrokuje znojenje, što hladi tijelo bolje od ledenih napitaka i sladoleda koji pružaju samo trenutno osvježenje. Uz to, ovaj pikantan veganski curry je za čas gotov - razlog više da probate ako već nemate naviku praviti nešto slično!


Veganski curry s bundevom

Sastojci (za 4 osobe):

1 srednje velika butternut bundeva
1 konzerva slanutka
1 konzerva kokosovog mlijeka
1 veći luk
2-3 mlada češnjaka
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica soja sosa
2 žličice curry praha
1-2 žličice chilli paprike u ljuskicama
1/4 žličice đumbira u prahu
1/4 žličice kurkume u prahu
1/2 žličice soli
sok 1/2 limuna

Postupak:

U woku ili tavi zagrijte kokosovo ulje pa dodajte sitno nasjeckan luk i mladi češnjak. Posolite i poprižite dok ne omekša pa ubacite bundevu nasjeckanu na kockice, začine i soja sos. Kada bundeva omekša, dodajte slanutak kojem ste skinuli ljuskice i kokosovo mlijeko. Promiješajte dobro i ostavite da se krčka još 10ak minuta pa probajte i korigirajte okus! Na kraju poškropite limunovim sokom i servirajte uz rižu i zelenu salatu!





Kao što smo već pisale, volimo jela koja su brzo gotova pa vas na oznaci 'slano' čeka mnoštvo recepata zbog kojih nećete puno vremena provesti u kuhinji! Ostale veganske recepte potražite na oznaci 'veganski'! ;)

Kako vam se čini?
Da li ste već pravili nešto slično?
Imate li naviku jesti začinjenu hranu kada je vruće ili ste ipak za svježije obroke?
Imate li neke dobre recepte za curry bez mesa?

Ako isprobate svakako javite kako ste zadovoljni i uživajte u vikendu koji je pred nama!

Dobar tek,
Maje



2 komentara :

  1. E, baš ste me trefile s ovim! Imam jednu limenku kokosovog mlijeka koja čeka svoj trenutak, a i dosta mi je mesa u zadnje vrijeme pa će mi ovaj recept baš dobro sjesti.. Hvala, cure! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema na čemu! Drago mi je da smo od pomoći! ;) Javi kako je bilo!;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!