srijeda, 11. svibnja 2016.

PREDSTAVLJAMO: Dream

Danas nam je ponovo čast i veselje da vam predstavimo jednu našu super kreativnu priju i njen brend Dream! Ana, osim što je super kreativna, super je i pedantna pa se uhvatila u koštac upravo sa izradom tihih knjiga, što stvarno zahtijeva puno truda i strpljenja na kojima joj mi zavidimo! :) Tihe knjige koje Ana izrađuje osmišljene su do najsitnijih detalja i sigurne smo da će obradovati i potaknuti na istraživanje svako malo biće! Osim tihih knjiga, u ovoj radionici snova naći ćete i razne dekorativne predmete za uljepšavanje soba vaših mališana! Zar nisu to dovoljni razlozi da odvojite par minuta i upoznate ovaj brend? Krenimo!




Za početak nam reci nešto o sebi i predstavi nam svoj brend!  Kako bi opisala Dream?

Bok ja sam Ana, majka jednog radoznalog dvogodišnjaka. Dream bi opisala kao kreativan dječji brend! Izrađujem quiet books (tihe knjige), didaktičke platnene knjige pomoću kojih djeca kroz igru vježbaju finu motoriku.  Namijenjene su djeci od rođenja do nekih 5+ godina, naravno mogu se i stariji poigrati.:) Uz knjige izrađujem mini banere za dječje sobe i jastuke, a u pripremi su i drugi proizvodi koji će biti namijenjeni dekoraciji dječjih soba i organizaciji dječjih stvari.



Kako se rodila ideja i koliko je bio dug put do realizacije?

Rekla bih da se ideja rodila iz potrebe. Sinu sam za njegov prvi rođendan htjela kupiti tihu knjigu, nisam pronašla nikoga da ih izrađuje u Hrvatskoj, a na Etsyu su bile jako skupe pa sam ju odlučila  sama izraditi.  Prva knjiga je bila cijela ručno vezena,  te je izrada trajala mjesec dana jer se tada nisam znala koristiti šivaćom mašinom. Reakcije rodbine i prijatelja su bile odlične pa su pale i prve „narudžbe“. Na tavanu sam pronašla staru mašinu Bagat Super Slavicu i krenila na tečaj šivanja. Proces višesatnog sjedenja za mašinom i nabavki raznih materijala, filceva, perlica, traka... trajao je manje od godinu dana.



Što bi izdvojila kao najveću motivaciju?

Oduvijek sam bila kreativna i voljela sam raditi nešto sa rukama, ali nisam nikada imala puno vremena tome se posvetiti. Kada sam bila na porodiljnom i imala viška vremena odlučila sam se posvetiti šivanju, nečemu što mi je oduvijek bila želja naučiti. Najveća motivacija su mi sin i želja da se djeca igraju kvalitetnim i pametnim igračkama pomoću kojih će naučiti nešto, a ne plastičnim kineskim kojima je tržište preplavljeno i koje jako brzo djeci dosade.


Što ti je najvažnije pri izradi, o čemu najviše vodiš računa?

Pri izradi najveću pažnju posvećujem sigurnosti, svaka izrađena knjiga ide mom sinu na „testiranje“, on par sati provede u igranju i povlačenju svega što se može povući ili rastaviti kako bi se uvjerila da šavovi drže i da nema opasnosti od odvajanja pogotovo za knjige koje su namijenjene djeci do 18 mjeseci starosti.


Od svega što se nalazi u Dream butiku, što bi odabrala kao tebi osobno najdraže? A što je najzahtjevnije za raditi?

Najdraže, a ujedno i najzahtjevnije su mi custom knjige, gdje izrađujem knjige na zadanu temu (Frozen, Miki, programiranje...) trenutno radim na Star Wars knjizi za malo starijeg dječaka. Najviše me veseli prva faza izrade koja je dizajniranje i istraživanje, tada smišljam koji likovi iz teme će biti na kojoj stranici i na koji način bi mogli imati interakciju.


Kakve igračke biraš za svog sina, a s kojima se on najradije igra?

Za sina biram igračke od drveta i prirodnih materijala, a on se najradije igra sa mojim koncima za šivanje, perlicama i sve ostalo što uspije dohvatiti.  




Sad kada si i službeno dio 'handmade  scene', kakvi su tvoji početni utisci? Ima li mjesta na tržištu za ručno rađene, unikatne igračke i dekoracije?

Početni utisci su vrlo, vrlo pozitivni, roditelji mi se javljaju da su klinci oduševljeni knjigama i priznaju da se i oni ponekad igraju sa njima. Mislim da tržište postoji jer su roditelji počeli „paziti“ sa kakvim igračkama se igraju njihova djeca,  i da radije biraju razvojne igračke od plastični.


Koji su tebi omiljeni handmade brendovi?

Od naših brendova bih svakako izdvojila Pinch toys, imamo par drevnih igračaka iz njihove ponude i sve su odlične. Od stranih brendova to su TellKiddo, Little happy puffs, Cats and boys i Kidwildcollective...



Kakvi su planovi za budućnost?

Planovi su veliki, osim knjiga izrađivala bih i malo drugačije oblike, ali isto da sadrže razvojne aktivnosti. Osim toga dobila sam ponude od dva Austrijska shopa da Dream proizvode uvrste u svoju ponudu, tako da sad radim na ispunjenu te narudžbe.


I za kraj, naravno, gdje možemo naći Dream?

Trenutno na Dream facebook page-u  i Dream instagram profilu , ali sam u procesu otvaranju Etsy shopa i shopa na Big cartelu. Kako se čini očekuje me puno posla kojem se jako veselim.
Hvala MajeZmaje blogu na predstavljanju i puno pozdrava od Dream-a <3.

**********

Kao što ste mogli pročitati, Ana izrađuje i knjige po narudžbi pa tako za svoje klince možete odabrati temu po želji! Ja već vidim da bi naši tražili sa psićima u ophodnji i dinosaurima! ;)

Što biste vi izabrali?

Razmislite dobro jer onu osobu koja bude najkreativnija Ana će nagraditi unikatnom mekom knjigicom sa temom po želji! :) Zar to nije sjajno? :)

Sve što trebate napraviti je: 
  • lajkati Dream facebook stranicu
  • lajkati Maje Zmaje facebook (samo ako nas želite stvarno pratiti - nije neophodno i neće utjecati na rezultat odabira pobjednice ili pobjednika)
  • podijeliti fotku (koju vidite iznad) na Vašem facebook profilu pod opcijom 'javno' (fotku ćete naći na našem zidu ili u albumu 'Timeline photos'),
  • napisati u komentaru ispod iste te fotke (ne ispod statusa!) koju temu meke knjigice bi odabrali i kome biste knjigicu poklonili! ;)

Jednu sretnu dobitnicu ili dobitnika Ana će odabrati u iduću srijedu, 22. 06. 2016.! :)

Ako mislite da niste sretne ruke, sve što trebate napraviti se javiti se na Dream facebook profil i odabrati nešto za svoje mališane! Čak i da nemate klince, ondje možete naći nešto stvarno posebno i unikatno za dar Vama dragim malim ljudima pa svakako popratite fejs da ne zaboravite idući put kada neki rođendan bude blizu! ;)


Kako Vam se sviđa ovo što Ana radi?
Kakve igračke sami birate za svoje klince?
Imate li neki omiljeni handmade brend?


Ani hvala što je bila naša gošća, a Vama hvala što ste nas posjetili i upoznali ju!

Pišite nam i uživajte do idućeg posta!

Pozdrav od Ane i dvije Maje i sretno svima u nagradnom natječaju!

P.S. Sve fotke su u Dream vlasništvu!

4 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!