ponedjeljak, 15. veljače 2016.

INTERIJERI: Kod mame i tate - I. dio


Do sada smo vam u našoj kategoriji 'Interijeri' pokazale životne prostore raznih stilova, a danas imamo nešto posebno! Posebno je utoliko što je kuhinja napravljena od orahovog drveta, koju možete vidjeti na slikama, u potpunosti ručni rad jednog vještog i samoukog majstora stolara! Inspirirana starim prabakinim Alt Deutsch namještajem svoje supruge, od kojeg je ostalo svega nekoliko komada, savršena je reprodukcija u detaljima rezbarenim rukom, a opet se u potpunosti svojom funkcionalnošću uklapa u moderne potrebe. Iako se na ovu kuhinju čekalo cijelu vječnost, rezultat je fenomenalan pa je svakako vrijedilo čekati!








Kod izrade kuhinje se jako pazilo na detalje pa je pozadina ostala neutralna, kvadratne bijele pločice dodatno ističu ljepotu orahovine, a tamna, granitna radna površina se savršeno uklopila sa njenom crvenkasto smeđom bojom. Na želju vlasnice iznad kuhala napravljen je mozaik sa guskama, djelo obiteljskog prijatelja i slikara Slobodana Stojkovića. Osim mozaika, zid iznad ulaza krasi i sat od starog tanjura koji smo vam nedavno pokazale kako napraviti! :)








U zidu između kuhinje i blagovaone nalazi se ugrađena vitrina u kojoj je porculansko posuđe, a sama blagovaona je kombinacija novih i starih komada namještaja. Stari sat na zidu i komoda sa ogledalom su upravo originalni komadi, u obitelji generacijama, koji su poslužili kao inspiracija za kuhinju i ostali namještaj u kući, koji ćemo vam pokazati uskoro! Ostatak, osim stolica, ručni je rad, a nama su posebno lijepe bogato ukrašene karniše! I gitara koju možete vidjeti na fotkama niže dolje je obiteljsko blago i stvarno se savršeno uklapa u prostor!















Iako ova kuhinja nije nešto čemu većina teži u uređenju, ne možete ne diviti se prekrasnim, rukom rezbarenim detaljima, majstorski odrađenom poslu i općenito trudu koji je uložen u izradu. Ovo je svakako namještaj napravljen sa puno ljubavi i savršeno predstavlja svoje vlasnike.

Što kažete, kako vam se sviđa?
Volite li ovakav tip namještaja ili ste više moderan tip?
Imate li nekih starih, obiteljskih komada namještaja koji su vam posebno dragi?

Pišite nam i šaljite fotkice svojih interijera! Možda baš kod vas naletimo u nekom od budućih postova! ;)

Ugodan početak tjedna žele vam Maje!

Broj komentara: 16 :

  1. Volim ovakve postove; super je iako sam vise za moderni tip interijera :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je zaista divno, promisljeno i sarmantno...

    OdgovoriIzbriši
  3. Moje iskreno divljenje, kakav ukus god bio moderan ili klasičan ali ovo je divota, prvenstveno sto svaki detalj ima dušu, ima svoju priču, mislim da bi se oovoj kuhinji moglo napisati mnogo,mnogo...
    Da ja ne tušim iskreno divljenje i za trud i za ukus.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Amela hvala puno na lijepim riječima! Drago nam je da ti se sviđa ova kuhinja i baš kao što si rekla, u svaki detalj je uloženo toliko ljubavi i truda, i to se baš primjeti! :)

      Izbriši
  4. prelijepo...svakiu detalj je savrsen

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izgleda, iako više volim minimalizam (radi praktičnosti održavanja) prekrasno mi je i ovakvo uređenje.
    Moja je mama također dala obnoviti stari stolić, ormar i škrinju (valjda se tako zove), sve staro oko 100 godina i super nam se uklopilo u dnevni boravak koji je zanimljiv spoj boja: smeđi namještaj, naračasta i bijela na zidovima, crvena i žuta na tepihu te crveni prekrivači. Možda zvuči šareno, ali izgleda toplo i ugodno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! :) I ja sam za jednostavnost bar kad se radi o kuhinji, ali mislim da je ovu užitak održavati! :) Vjerujem da ovi komadi koje je tvoja mama dala obnoviti daju tu neku posebnu ljepotu i toplinu prostoru, a čak i da je nešto super šareno najbitniji je osjećaj koji imaju vlasnici kada borave u prostoru koji su sami uredili po svom guštu! ;)

      Izbriši
  6. Meni se vise dopada starinski stil namestaja, a ova vasa kuhinja je kao iz bajke. Posebno mi se dopada deo gd je trpezarijski sto, prozor i zavesice. Podseca me na detinjstvo, ususkanost, Saru Kej... A obozavam starinski porcelan... Sve u svemu, mnogo mi se dopada, odise porodicnim mirom i ljubavlju. Pozdrav iz Beograda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Puno hvala na lijepim riječima Mirjana! Drago nam je da ti se sviđa! Pozdrav Beogradu! <3

      Izbriši
  7. Divno....predivno....savrseno!!!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!