petak, 12. veljače 2016.

U KUHINJI: Veganski francuski tost s brusnicama


Iako nismo nešto za slatke obroke, kada smo u novoj 'Thug Kitchen' kuharici koju je Djedica ostavio pod božićnom jelkom ugledale super zanimljiv recept za veganski francuski tost, znale smo da će nam se svidjeti, a što je još važnije, znale smo da će se našim klincima svidjeti! Ovo nije običan veganski 'pohani' kruh jer se u biljno mlijeko dodaje suho voće, u originalu marelice, a u našoj verziji brusnice! Kako? Pogledajte u nastavku!



Veganski francuski tost s brusnicama

Sastojci (za 6 šnita):

6 šnita starog kruha
4 dl biljnog mlijeka
1 žlica mljevenih sjemenki lana
1,5 žličica delikatesnog kvasca
šaka suhih brusnica
pola žličice cimeta

Postupak:

Stavite biljno mlijeko i suho voće u šerpicu pa kuhajte oko 5 minuta, dok voće malo ne nabubri, kada je nabubrilo, maknite sa vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi! Kruh narežite na šnite i stavite sa strane, a mlijeko sa voćem kad se prohladilo stavite u blender i dodajte 1 žlicu mljevenih sjemenki lana! Blendajte dok se voće ne usitni pa izlijte u posudu sa ravnim dnom u koju stanu šnite kruha. Dodajte cimet i delikatesni kvasac pa dobro izmješajte žlicom ili pjenjačom pa ostavite par minuta da stoji. Nakon što je odstojalo, umačite šnitu po šnitu sa obje strane i pecite na tavi za palačinke u kojoj se zagrijali malo ulja (malo više nego za palačinke)! Neka ulje bude baš vruće! Pecite oko minute sa jedne strane pa okrenite i pecite još jednu minutu!





Kao što vidite, neki nisu mogli sačekati ni da fotkanje završi da bi probali! ;)


Osim ovog recepta u veganskoj kuharici 'Thug Kitchen Party Grub' naći ćete mnoštvo sjajnih recepata idealnih za razne zabave, druženja i tulume! Jednako odlično je i prvo izdanje nazvano samo 'Thug Kitchen'! Recepti su jednostavni i ne zahtijevaju neke specijalne sastojke, a kuharica je napisana super zabavno! Ako smo vas zainteresirale, svakako svratite na 'Thug Kitchen' stranicu i provjerite o čemu pričamo! ;)

Kako je Valentinovo ove nedjelje, zašto ne biste dan počeli sa baš ovim doručkom u krevetu, a zatim za večeru i desert napravili zajedno nešto od naših prošlogodišnjih vege prijedloga koji vas neće dugo zadržati u kuhinji? ;)


Da li ste već probali nešto slično?
Imate li kakvih zgodnih vege recepata za ukusan doručak?
Volite li slatko za prvi obrok?

Javite nam kako vam se sviđa ako isprobate i uživajte u vikendu koji je pred nama! :)

(I ne zaboravite na darivanje BioROOT boce i Mjuiko Love kartica u kojima možete sudjelovati do ponedjeljka! ;))

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!