petak, 19. veljače 2016.

INSPIRACIJA: Omiljene serije

Uskoro nam kreću nove sezone nekih naših omiljenih serija pa smo ponukani time odlučili podijeliti s vama koje smo serije u zadnje vrijeme pratili i čije nove sezone željno iščekujemo!

U zadnjih mjesec-dva nam se zaredalo bakterija i virusa pa smo dosta vremena proveli kod kuće i, naravno, gledali serije. Još jednom smo pogledali sve sezone Girlsica (Djevojke) jer nova peta sezona stiže za koji dan (21.02.) pa smo morali malo utvrditi gradivo! Odlična serija kada nam se gleda nešto lagano i zabavno!

Girls
Još jedna serija čiju smo novu (četvrtu) sezonu željno čekali, a krenula je upravo danas - Vikings (Vikinzi)! Volimo sve povijesno, i knjige  i serije i filmove, pa su nas i Vikinzi brzo osvojili!

Vikings
Prva sezona serije True Detective (Pravi detektiv) bila nam je odlična, a tek smo nedavno pogledali drugu. Naime, dugo nam je trebalo da se odlučimo pogledati drugu sezonu jer su komentari koje smo čuli bili uglavnom negativni, svi su govorili da je prva sezona puno bolja i da su od druge odustali nakon gledanja prve epizode. Mi smo dali šansu drugoj i sviđa nam se, mračna kao i prva, s odličnim Colin Farellom i odličnim soundtrackom (Cohen, Dylan, Cave...). Treću sezonu navodno možemo očekivati tek 2017.

True Detective
True Detective

The Fall (Pad) proglašena je jednom od najboljih britanskih serija pa je brzo snimljena i druga sezona, iako je prvotno bila predviđena samo jedna, a trenutno se snima treća i posljednja koja će krenuti krajem godine. Za razliku od ostalih kriminalističkih serija, u ovoj od početka znamo tko je ubojica i pratimo psihološku igru između ubojice i istražiteljice koju je odlično odglumila Gillian Anderson, a sve se događa u mračnom Belfastu! Druga sezona je završila vrlo napeto pa jedva čekamo da vidimo što će dalje biti!

The Fall
 Naravno da ova lista ne može proći bez Game of Thrones (Igra prijestolja), a šesta nam sezona kreće za 2 mjeseca!

Game of Thrones

Sa serijom House of Cards  (Kuća od karata) malo kasnimo, tek smo počeli gledati, a početkom 3. mjeseca već kreće nova i to već četvrta sezona pa moramo brzo sve pogledati da sustignemo nove epizode! Kao i uvijek odličan Kevin Spacey!

House of Cards
Od švedsko-danske kriminalističke serije Bron/Broen (Most) pogledali smo samo prvu sezonu koja je bila pravo osvježenje u odnosu na američke serije tog tipa. U početku nam se činilo da se radnja presporo odvija, ali kasnije postaje sve zanimljivije. Jel netko gledao drugu sezonu?

Bron/Broen
I za kraj smo ostavili seriju čiju drugu sezonu upravo gledamo, a to je Fargo! Serija je nastala na temelju kultnog istoimenog filma braće Coen i, kao i film, puna je čudnih likova i neobičnih dijaloga i odličnog humora. U najavi je i treća sezona!

Fargo


Ovo je sve što nam je zasad palo na pamet, a ako se i sami kao mi volite ponekad opustiti uz dobru seriju ili film, možda vam se svide i naše preporuke za nama naj hororce ili naj romantične filmove! ;)

Zanimaju nas vaša mišljenja i preporuke!
Koje su vaše omiljene serije, što nam preporučujete? Pišite!!!

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 12 :

  1. Dok ja jedva čekam novu sezonu Girls, dragi čeka Vikinge i Game of Thrones. Napeto je kod nas ovih dana hahaha
    True detective tek 2017.? Ufff. Prva sezona je bila genijalna, a druga meh...
    I ostale serije su vrhunske, ali kako već pratim hrpetinu serija ove nikako da dođu na red.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bome napeto! :) Ma ja stvarno svaki treći dan stignem nešto pogledati tako da sam u zaostatku sa svim, ali druga Maja redovito prati i ponavlja pa je u toku! ;) Baš se veselim Girlsicama, njih pošto su kratke još i stignem pogledat prije nego zaspem! ;)

      Izbriši
  2. s koje stranice skidate serije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako kad, odemo na torrentz.eu pa obično na pirate bay ili torrentfunk.

      Izbriši
  3. Super izbor! Nisam gledala Most ni Pad, ali mi zvuče zanimljivo.. Sad trenutno pratim Suits i How To Get Away With Murder, a čekam Vikinge, House of Cards i GoT. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Kad vi stignete gledati tv??? Što ste svi nezaposleni??? Ja od gore navedenih serija nisma vidjela niti jednu epizodu niti jedne serije. Čujem da se priča o tome al ja se u društvu uvijek osjećam ko kreten jer nemam pojma o čemu je riječ. Ne znam kad bih još stigla i tv gledati. Jeste vi svi u penziji? Ili nezaposleni (a od čega živite)?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne znam za ostale, ali nas dvije nismo nezaposlene niti smo u penziji, dakle živimo od plaće...dnevno si odvojimo oko 45 minuta za epizodu serije koja nam se sviđa, i to prije spavanja kad su klinci u krevetu i sve pripremljeno za sutrašnji dan! Sve je stvar organizacije!

      Izbriši
    2. Ne emitiraju se sve serije istodobno. Neke npr. idu od 1. do 4. mjeseca, neke od 4. do 6. itd, dok se neke preklapaju. Ali mislim da svatko može pronaći sat ili dva vremena tjedno da pogleda aktualnu epizodu još i s obzirom na to da može prilagoditi sebi vrijeme kada će gledati.

      Izbriši
  5. Ufff, i ja sam tv show-freak. ZA divno cudo poslednjih par jos nisam odgledala, ali su mi na listi. Krecem uskoro. Vikinzi su mi posebno zanimljivo. Skoro sam se odusevila (i sve odgledala) sa: Outlander, The Tudors, Touch, Shameless, Power. Razlicitog su zanra, ali prijale su mi u razlicitom raspolozenju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te što si nabrojala nismo gledale, provjerit ćemo! Hvala na tipu! ;) I mi tako nemamo neki posebni žanr koji volimo gledati, sve ovisi o raspoloženju! Još da naveče izdržimo duže, tj. da nam je dovoljno manje sna.... :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!