srijeda, 24. veljače 2016.

DIY: Resice za cipele

Puno je načina za srediti cipele koje su vam već pomalo dosadile, a mi vam danas predlažemo super moderne resice koje možete staviti i skinuti po želji! Promjena dakle nije stalna, ali je pravo osvježenje i izgledaju odlično na skoro svim cipelama na vezanje, bilo da su ravne, na platformu ili na petu, plitke ili gležnjače kao ove naše! Krenimo u izradu!


Što vam je potrebno:

Bilo kakve cipele na vezanje, deblji filc, papir na kockice (kvadratiće) za šablonu (ne mora biti, ali olakšava), krojački metar, pribadače, škate i olovka.

Postupak:

Izmjerite dužinu od iznad druge rupe od dolje do mjesta do kojeg želite da budu resice! Duljinu resica možete smanjiti i kada ste gotovi sa svim tako da ne morate ovdje baš biti jako precizni, bitno je samo da ne budu prekratke pa bolje dodajte na mjeru koji cm! ;) Odredite zatim željenu širinu resica (druga fotka), te po potrebi razmak između šavova ispod zadnje rupe za pertle (treća fotka)!




S mjerama koje ste dobili nacrtajte šablonu kao na slici! Papir na kvadratiće će vam olakšati pravljenje šablone i mjerenje resica. Mi smo za svaku resicu uzeli širinu 2 kvadratića što odgovara 1 cm. Šablonu pribadačom spojite na filc i izrežite, resice režite na kraju po linijama koje ste nacrtali. Kada ste gotovi, skinite šablonu i izrežite vrhove resica u polukrug ili u špic. Ponovite postupak i napravite još jedne resice za drugu cipelu!








Kada ste gotovi, uvucite resice između jezika i pertli i učvrstite pertlama! Ako imate niske cipele sa samo nekoliko rupa i bojite se da će resice kliznuti, jednostavno napravite gornji dio resica tako da su lijevi i desni rub ispod rupica za pertle, a zatim u filcu izbušite rupice (na mjestu gdje su i rupe za pertle na cipelama) kroz koje ćete također provući pertle!


I gotovi ste! Vaše stare cipele imaju novi izgled! :) Naše cipele su bile platnene pa uz njih baš fino paše filc, ali resice možete napraviti i od umjetne ili prave kože ako tako želite! Ako volite resice, još ideja za inspiraciju možete naći ovdje, a ako bi voljeli sami izraditi još neke modne dodatke, ideje potražite na oznaci 'asesoari'! Za farbanje platnenih cipela, uputstvo možete pogledati ovdje! ;)




Kako vam se sviđa ova ideja? Volite li resice? 
Da li ste već pravili sami neke modne dodatke?
Imate li neku zgodnu ideju za srediti stare cipele?

Pišite nam i šaljite fotkice! Neka vam sredina tjedna bude super kreativna! :)

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Potpuno nove shuze :)
    Općenito na vašem blogu mi se posebno sviđaju slike! Čiste su, jednostavne i dobro osvjetljenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala draga! Puno još na fotkama treba raditi, ali za sada na žalost nemamo vremena više baviti se i učiti pa jako polako napredujemo! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!