nedjelja, 6. prosinca 2015.

TOP 5: Recepti # 30 (Veganski božićni kolačići)

Kako je ovo mjesec u kojem slavimo Božić i dočekujemo novu godinu, što znači da će se peći puno kolača, odlučile smo za naš današnji Top 5 post odabrati nama najboljih 5 veganskih, sirovih sitnih kolačića koji se tradicionalno prave za blagdane! Nedavno smo vam pokazale kako napraviti čoko marcipan kuglice koje mogu biti zgodan jestivi dar, a danas biramo super jednostavne slastice za koje vam neće trebati nikakvi posebni sastojci, upravo kako bi vas potaknule da ove godine probate izbaciti namirnice životinjskog porijekla, bar kada se radi o blagdanskom desertu! Krenimo!

1. Prvi na redu su božićni puding zalogaji! Ukusne kuglice od suhog voća i orašastih plodova umočene u tamnu čokoladu djeluju kao prava poslastica! Na linku vas čeka i detaljno uputstvo za izradu dekoraciju koju možete komotno i zaobići! ;)
wall flower girl


2. Volite li kikiriki, a nemate baš puno vremena za pripremu slatkiša, ove loptice od kikiriki maslaca umočene u čokoladu idealne su za vas! Ako volite kikiriki, vjerujemo da će vam se svidjeti i naše kikiriki kuglice sa zobenim pahuljicama i kakaom!
the pretty bee


3. Umjesto da ih pečete, medenjake možete napraviti i u obliku kuglica! Recept je nešto drugačiji jer su ove kuglice sirove, ali začini su tu, što znači da ne može biti loše! ;)
freepeople


4. Amaretto snježne grudice imenom i izgledom podsjećaju na bijeli Božić! Ove kuglice napravljene od badema i začinjene likerom, sigurno će oplemeniti vašu blagdansku trezu!
pure ella

5. I za kraj kokos, obavezan sastojak sitnih kolačića! Ova varijanta kokos kuglica podsjeća na rafaelo, ali ne sadrži mlijeko u prahu pa vjerujemo da su puno manje zasitne! Recept podsjeća na naša kokos jaja koja tradicionalno pravimo za Uskrs i koja klinci obožavaju!

Osim ovih sirovih slastica, na blogu ćete naći i recept za veganske kikiriki keksiće, hrskave košarice ili grudice od kokosa koje često i same pravimo upravo za Božić! Tu su i Top 5 postovi od prijašnjih godina u kojima smo birale najbolje jestive darove ili najbolje domaće keksiće

Kakve vi kolačiće planirate praviti za blagdane?
Koji božićni kolači su vam omiljeni?
Imate li neke zgodne slične veganske recepte?

Pišite nam i uživajte u ostatku nedjelje!

Sutra za vas imamo jedno lijepo iznenađenje! ;)

Pozdrav od Maja!


Broj komentara: 6 :

  1. Om, om, om, toliko finih kolačića na jednom mjestu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Svi izgledaju jakooo fino, a da ih još možemo ovako gotove uzeti iz kompa i pojesti odmah kako bi to bilo super ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ajooj pa tko bi se u tom slučaju mogao suzdržati? ;):) Ali bilo bi zgodno ponekad bar! :)

      Izbriši
    2. Možda jednom usavrše 3D printere da možemo isprintati kolače koje trenutno vidimo :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!