nedjelja, 8. ožujka 2015.

TOP 5: Recepti # 21

Da li i vi imate osjećaj da ova zima traje i traje? Nestrpljivo čekamo da zatopli i željne smo finog, svježeg domaćeg povrća, šarenih salata i lagane hrane. Ipak, još uvijek je hladno, a organizam nešto mora grijati pa smo ove nedjelje odabrale neka, nazovimo ih, prijelazna slana jela, ne pre lagana, ali opet podsjećaju na proljeće. Uz slana jela, odabrale smo i dva klasična slatkiša u malo drugačijoj varijanti! Krenimo! :)

1. Galette sa šampinjonima i sirom oborio nas je s nogu na prvi pogled! Djeluje u isto vrijeme i sočno i hrskavo. Recept ćete naći na simpatičnom novom blogu Stazi Sweets kojeg smo tek prije par dana otkrile!
stazi sweets

2. Slana pita od poriluka nam je definitivno visoko na popisu jela koje bi željele probati napraviti, a ova sa bloga Hrana i veselje izgleda savršeno! Osim ove slasne pite na blogu ćete naći hrpu divnih i zanimljivo napisanih recepata za ljude i njihove četveronožne ljubimce! Nemojte propustiti!

hrana i veselje

3. Na blogu COOKam i guštam našli smo ove divne trokute sa špinatom i fetom! Recept je nešto stariji i ne znamo kako nam je promakao! Kako ne bi promakao i vama uvršten je u današnjih top 5! Bila bi nepravda i šteta da ga ne isprobate!
cookam i guštam

4. Prelazimo na slatko! Iako su poklade prošle, ovim krafnama iz pećnice sa bloga Om & Nom nećete moći odoljeti! Osim što izgledaju toliko lijepo da bi nam ih bilo žao pojesti, kako nisu pečene u ulju, nisu ni kalorične kao one klasične!
om & nom

5. I za kraj slatki kruh sa jabukama i lješnjacima sa također jednog novijeg slatkog bloga cutie and pie! Ovaj tip deserta nam je među omiljenim, a kombinacija lješnjaka i jabuka definitivno vrijedna isprobavanja!
cutie and pie


Kako vam se sviđa naš odabir? Da li ste već nešto od toga isprobali?
Što kuhate u zadnje vrijeme?
Da li ste našli neki dobar recept nedavno?


Međunarodni je dan žena i mi se nadamo da ćete ga provesti uživajući u dobroj hrani i dobrom društvu! Mi hoćemo! :)

Sretan 8. mart svima! Budite ponosne i jake! <3

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Hvala vam cure! Nisam mogla dobiti bolji poklončić od ovoga danas. :* <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu! Baš nam je drago da smo te obradovale! :) <3

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!