ponedjeljak, 7. travnja 2014.

U KUHINJI: Salata od dimljene ribe


Evo nešto što je svake godine na našem uskršnjem stolu - dimljena riba na salatu! Nije ništa specijalno i pripremi se za čas, a jako je fino! Riba je divlji dunavski šaran, a dimljen je kod obiteljskih prijatelja!


Sastojci:
dimljena riba po želji
maslinovo ulje
mladi luk
limun

Postupak:
Ribu skuhajte u vodi koju nije potrebno soliti. Kada je skuhana, očistite ju od kostiju i usitnite prstima. Narežite mladi luk dodajte ga ribi, pa sve prelijte maslinovim uljem i sokom limuna po ukusu. Dobro promiješajte i uživajte u salati!


Da li volite dimljenu ribu? 
Kako ju pripremate? Jeste li već jeli nešto slično?

Mi ovu salatu volimo pripremiti kad god ima dimljene ribe, odlična je sama sa nekim finim pecivom i zelenom salatom, u sendvičima ili čak pomiješana sa tjesteninom! Može par dana stajati u hladnjaku, iako najčešće na brzinu nestane!

Ako probate, javite nam kako vam se sviđa! :)

Dobar tek,
Maje

4 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!