nedjelja, 4. prosinca 2016.

TOP 5: Tutoriali # 29 (Prirodni Božić)

Božić je vrijeme veselja, posebno za najmlađe, ali je i vrijeme kada nastaje mnoštvo otpada, bilo da se radi o umotavanju darova ili ukrašavanju doma! Kako bi smanjili negativan učinak blagdana na okoliš, možemo darove zamotati u nešto što neće završiti u smeću, a umjesto da svake godine kupujemo novi set ukrasa za bor, možemo ih napraviti sami od prirodnih materijala ili od materijala koje već imamo u kući! 

1. Krenimo sa vijencima! Iako nemamo naviku kačiti vijence na ulazna vrata, sviđa nam se ideja da na ovaj način unesemo malo zelenila u dom, i to ne nužno samo za Božić! Potrebno vam je samo malo žice, nešto zimzelenih grančica i malo slobodnog vremena! Jednostavno, a efektno! ;)
my attic

2. Ako imate klince, vjerojatno imate bar nekoliko šišarki u kući! Naše drvce svake godine krase šišarke na koje nakapamo malo eteričnog ulja cimeta i naranče, po želji šišarke možete i obojati ili premazati drvofixom i posuti šljokicama, ako od njih možete napraviti i ovakve lijepe ptičice!
lia griffith

 3. Od ostataka vune i grančica ili štapića za ražnjiće možete napraviti ovakve lijepe ukrase koji se nazivaju Božje oko, a u tome vam mogu pomoći i vješte ručice vaših mališana!
remodelista

 4. Nekada prije kada su se božićna drvca ukrašavala materijalima koje možete naći u prirodi, običaj je bio raditi girlande od kokica. Vrlo ih je jednostavno napraviti i što je jednako važno, neće vas puno koštati!
forrent
 5. I za kraj lijepa drvca od starog džempera! Ako nemate džemper koji više ne nosite, možete koristiti i neku zanimljivo nerastezljivo platno ili recimo suknju od tvida koju više ne nostite ili drvca jednostavno napravite od gombica, žice i plutanog čepa! Ovakva drvca bi bila i zgodan dar pa kad pravite sebi, napravite i koji za obitelj i prijatelje! ;)
the renegade seamstress
Ako u ovom postu niste našli nešto što vam se sviđa, ovdje vas čeka hrpa ideja za božićne ukrase! Ovdje pogledajte kako napraviti ukrase od glinamola na tri načina, ovdje kako napraviti ptičice od tkanine, a ovdje kako srediti stare kuglice! Kako napraviti božićne čestitke sa klincima pogledajte ovdje, a inspiraciju za malo drugačija božićna drvca ovdje! Ako imate vremena, prošvrljajte po postovima pod oznakom 'handmade darovi', a svi ostali postovi blagdanske tematike Vas čekaju na oznaci 'Božić'! ;)

Kako vam se sviđaju naši današnji prijedlozi?
Kakve božićne ukrase volite?
Pravite li ih sami?

Pišite nam, šaljite svoje fotkice i uživajte u ostatku nedjelje uz neki zanimljiv kreativan projekt! :)

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!