nedjelja, 4. rujna 2016.

TOP 5: Recepti # 38 (Pozdrav babljem ljetu!)

Ljeto nam je još tu! Vrtovi i tržnice su još uvijek puni slasnih rajčica, tikvica, patlidžana, paprike, a plodovi jeseni polako zriju! Kako bi što bolje iskoristili sve što ova sezona nudi, donosimo vam nama naj 5 recepata koje smo pronašli na netu! Nakon male pauze od 'Top 5' kategorije prošli mjesec, u rujnu nastavljamo opet po starom! ;)

1. Za početak tu je jedan izgledom fatanstičan, a okusom, vjerujemo isto tako savršen ratatouille sa bloga 'T and T kitchen and atelier'! Nakon duge pauze Tadeja nam se vratila u stilu, a mi jedva čekamo vidjeti što nam je iduće pripremila! 
t and t kitchen and atelier

2. Uz ratatouille poslužile bi povrtne polpete sa umakom od kopra čiji recept smo pronašle na 'Zdravo i slasno' blogu! Umjesto na ulju pečene su u pećnici što znači da su manje masne, zdravije i lakše probavljive! 
zdravo i slasno

3. Za večeru obično pojedemo nešto lagano, a salata od tikvica i kukuruza sa bloga 'Ja u kuhinji' savršen je izbor za takve prilike! Možete ju jesti toplu kao prilog ili hladnu kao samostalan obrok! Predlažemo da napravite veću količinu pa ćete imati i dan poslije za ukusan doručak na poslu ili u školi!
ja u kuhinji

4. Ako imate povrtnjak, vjerujemo da stalno smišljate načine kako sačuvati sve te divne plodove za hladnije doba godine, a mi vam predlažemo da isprobate brzi umak od svježih rajčica sa bloga 'Natalie's food and health'. Za pripremu ovog umaka trebat će vam svega 15ak minuta, a domaća pizza će uz njega zasigurno daleko bolja!
natalie's food and health

5. I za kraj, osvježavajući, kremasti napitak od riže kojeg i same rado pravimo na sličan način - orčata ili horčata čiji recept ćete naći na blogu 'Palachinka'. Uz recept vas čeka i zanimljiv tekst o odrastanju i rtice iz života u Estoniji, a upravo zbog ovakvih priča Marijin blog nam je na samom vrhu i uvijek sa veseljem čitamo svaki post!
palachinka
Nadamo se da smo vam barem malo olakšale planiranje jelovnika za tjedan koji je ispred nas, a ako vam se sviđa ovaj tip postova, ostale slične naći ćete na 'Top 5' oznaci dok vas ostala klopa čeka na oznakama 'U kuhinji' i 'recepti'!


Što kažete? Kako vam se sviđa naš današnji odabir?
Da li ste već isprobali neki od ovih recepata?
Što vam se najviše svidjelo?

Pišite nam i uživajte u ostatku nedjelje i tjednu koji dolazi!

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Mljac! Ne znam što bi prije isprobala, ali večeras bi mogla pasti salata od tikvica i kukuruza za večeru. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako! Nadam se da si isprobala salatu i da ti se svidjela! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!