utorak, 30. kolovoza 2016.

DIY: Paw Patrol ukrasi za tortu

Za četvrti rođendan, mali čovjek je točno znao kakvu tortu želi! Od čokolade, vanilije i naranče sa Psićima u ophodnji! Kako nismo ljubiteljice jestivih naljepnica za torte i ukrasa od fondant mase, odlučile smo improvizirati i napraviti 'psiće na štapiću'! :) Prošvrljale smo po netu i odmah našle odgovarajuće sličice, što smo i očekivale s obzirom na popularnost ovih malih četveronožnih junaka među klincima! Tako smo mališanu ostvarile želju, a okus torte nismo pokvarile hrpom nepotrebnog šećera i sumnjivih sastojaka! Bonus bodovi idu na lakoću izrade i činjenicu da je materijal za ovakve ukrase skoro pa za dž! ;)

Potrebno:

hamer papir, papir za printanje za šablonu, slika po želji skinuta sa neta (mi smo koristile ovu), program za uređivanje fotki, printer, škare i male škarice, ljepilo za papir i drveni štapići za ražnjiće.


Postupak:

Izrežite dva komada hamer papira A4 formata, a za mjeru koristite običan papir za printanje. Isprintajte sliku pa istu okrenite zrcalno u programu za uređivanje fotki i isprintajte jedan primjerak tako. Za slučaj da je slika koju ste skinuli sa neta u pdf formatu pa se ne može uređivati u programu za uređivanje fotki, jednostavno kod printanja odaberite opciju printanja na transfer papir koja će automatski okrenuti sliku zrcalno! Ako niste sigurni da vaš printer može printati na hamer papir radije nemojte riskirati već odnesite pripremljene slike u fotokopiraonu i tamo ih isprintajte!


Izrežite slike pa ljepilom za papir spojite obje strane (normalnu i zrcalno okrenutu) tako da na donjem dijelu i u sredini ostavite dio u koji ćete postaviti štapić.


Špicastim dijelom razdvojite dio koji nije zaljepljen pa uvucite suprotnu stranu štapića i gotovi ste! ;) 


Ovakve ukrase možete napraviti sa bilo kojim likovima za slučaj da vaši mališani nisu ljubitelji Psića u ophodnji, a na sličan način možete ukrasiti i neke 'ozbiljnije' torte - samo pustite mašti na volju! ;) Uz simpatične likove mi smo dodale i jednu šarenu girlandu, a kako je i sami možete napraviti pogledajte ovdje!



Naša torta je razveselila mališane, bez obzira na to što nije bila savršeno sređena kao torte koje se naručuju iz slastičarni - bila je šarena, vesela i ukusna, a to je važno! ;) 

Kako vi ukrašavate torte?
Da li vam je izgled slastica bitan?
Kako vam se sviđa ova ideja?

Recept za tortu slijedi u idućem postu, a do tada provjerite ostale 'uradi sam' projekte i uhvatite malo vremena za kreativnost! ;)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 5 :

  1. Prvo da kažem da je torta preslatka i naravno da je razveselila mališane, bitno da je šarena, ni ne mora biti savršena kao sve slastice iz slastičarne :)
    Kao drugo, danas sam slučajno naišla na vaš blog tražeći hrvatske lifestyle blogove i mogu vam reći da ste me jako ugodno iznenadili. Stvarno mnoštvo materijala i kreativnost na razini. Zbilja sam se slatko nasmijala kad sam vidjela da ste u više wishlist postova stavili daske za rezanje, sad barem znam da nisam jedina s tim fetišom. A posebno mi se sviđa što volite unikatni nakit, torbe i općenito poklone. Uživajte i budite i dalje tako fora! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heeej draga, hvala puno na lijepim riječima i hvala što si svratila! Drago nam je da ti se sviđa blog i naša mala nesavršena tortica! ;) A o daskama ćemo još pričati vidim! ;) <3

      Izbriši
  2. Nema na čemu, baš mi je drago. Čitamo se! :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Torta je stvarno preslatka!! Mogu samo da zamislim kako su dečica uživala! ja volim lepo ukrašene torte i kolaće, ali još više volim savršeno nesavršene, one koje uvek izmame veliki osmeh na lice deci. A to je upravo ono što ste vi uradile!! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaaala Vesna! Kao što si napisala, najvažnije je da se mališanima svidjela! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!