četvrtak, 19. svibnja 2016.

INTERIJERI: Kod Lidije s bloga LiliHaloDecoration

Kada smo počinjale sa rubrikom 'Interijeri', jedan od prvih na popisu nam je bio upravo dom Lidije sa bloga LiliHaloDecoration. Upoznajući je kroz njene postove, postaje vam jasno da se radi o osobi koja teži jednostavnosti i prozračnosti koje karakteriziraju skandinavski stil. Da ima osjećaj za lijepo i posebno oko za detalje dokazuje nam redovito i na svom instagram profilu koji je prava inspiracija! No nemojte nam vjerovati na riječ - uvjerite se i sami!


'Zovem se Lidija, živim u Zagrebu sa suprugom i sinom u stanu od 70tak kvadrata. Stojim iza bloga LiliHaloDecoration, a po zanimanju sam specijalist sam za razvoj digitalnog poslovanja. Blog sam počela pisati za vrijeme trudnoće, polagano, da vrijeme prođe brže. Morala sam mirovati, a to mi je dosta teško palo jer sam po karakteru dosta živa! :) Oduvijek sam nešto crtala, to nam je u obitelji, ali kada se rodio Toma, počela sam crtati za njega.... tako su nastale LiliHalo naljepnice i posteriAnd so the the story begins....Za sada imam 2 postera. Jedan s natpisom “Play is the highest form of research – When children play, the world wins” i dječju abecedu.


Kroz blog se trudim pokazati sve što je meni bitno u životu: obitelj, zdrava prehrana, rekreacija, hobi... i sve povezati u jednu cjelinu. Zato je podnaslov bloga: something beautiful. Jer nije to samo priča o interijerima, to je priča o lijepom življenju. Jako mi je bitno da je prostor lijep, prozračan, bez suvišnih stvari. Detalje mijenjam po osjećajima. U takvom prostoru ja najbolje funkcioniram. Taj moj duh je zapeo za oko i Australskoj ambasadi u Zagrebu, pa sam sa njima ostvarila divnu suradnju. Australci su tako dragi, veseli i jednostavni.




Puno radim na dizajnu samog bloga. Nekoliko puta sam već mijenjala dizajn stranice. Trudim se pojednostaviti stvari, olakšati kretanje po blogu, a uspjet prenijeti što više informacija. Zadnjim redizajnom sam udvostručila broj klikova. Sada se puno lakše skače sa jednog posta na drugi. Zadovoljna sam sa svakim pomakom. Trudim se svima prenijeti pozitivnu energiju i pokazati što se sve može napraviti sa dobrom voljom! Čuda :)






Imam oko za lijepo, nije bitna cijena, bitno je da je lijepo i funkcionalno i točka. Emotivac sam, jako otvorena i pozitivna. To se vidi, i privlači ljude. Kod mene vrijedi: be the energy you want to attract. Prvi stan koji sam uredila je bio naš stari stan. Tamo je sve počelo. U starom stanu kuhinju, ormare i krevet nam je radio stolar. Sofa i blagovaonski stol (za koji svi pitaju)  su kupljeni u neprežaljenom dućanu prijatelja Lechera u Solidumu. Sve ostalo je manje više Ikea. A to je Ikea i primjetila pa je naš stan bio prvi objavljeni stan iz HR prilikom otvaranja Ikea dućana u Zagrebu. Sa njima je komunikacija tako jednostavna i ugodna.









Kada je Toma imao skoro 4, uselili smo se u sadašnji stan. I dočekali njegov ročkas tamo. Primarni cilj selidbe je bilo da Toma dobije svoju sobu. To je bio moj najvažniji zadatak. Draga ekipa iz Dom i dizajna su njegovu sobu stavili na naslovnicu svog XX broja. Puno im hvala na tome. Tako lijepa uspomena. Kod novog stana mi je bio najbitniji prostor za pohranu čega god. Tako smo prilikom  useljenja izdvojili novac za kuhinju, ormare u kupaonici, hodniku i spavaćoj sobi. Ostalo je manje više preneseno iz starog stana, a prenamijenili smo što god smo mogli. Tako nam se u Tominu sobu savršeno uklopio ormar koji je u starom stanu bio u dnevnom boravku.






Trenutno uređujem hodnik i dnevni boravak. U planu nam je kupiti lijepu sofu u Ikei. Odlučila sam koju, sada biram boju. :) Mislim da ću se na kraju odlučiti za elegantnu tamno sivu. 

I don't know where I'm going. But I'm on my way ;)'


**********

Što kažete na ovaj interijer?

Nas je oduševilo koliko topline je postignuto uporabom detalja na tako jednostavnoj podlozi čistih linija! Posebno nam se sviđa i što je cijeli stan uređen kao jedna velika cjelina, bez grubih prijelaza koji bi narušavali ugođaj! 

Ako imate sličan ukus kao Lidija i volite interijere uređene u skandinavskom stilu, inspiraciju ćete svakako naći na njenom blogu LiliHaloDecoration i instagramu, a pratiti ju možete i preko facebook-a - svi linkovi su vam tu! ;) Također, ostale postove o uređenju naći ćete pod oznakom 'Interijeri'!

Kakvoj estetici u uređenju doma sami težite?
Koliko su vam bitni detalji, a koliko jednostavnost održavanja?
Čemu dajete prednost?

Pišite nam i javite se ako bi i sami voljeli da vaš životni prostor podijelimo sa čitateljicama i čitateljima! :)

Lidiji hvala što nas je ugostila, a vi uživajte u lijepom gdje god da ste!

Pozdrav od Lidije i Maja!

P.S. Sve fotke su u Lidijinom privatnom vlasništvu!




Broj komentara: 9 :

  1. Divan prostor!Definitivo bacam pogled i na Lidijin blog!
    But the way.......hvala na postu o Silvijinom stanu jer sam je preko vas "otkrila"!!!!!
    Puno pozdrava
    Violeta,London

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi Violeta što si svratila! Drago nam je da ti se sviđa blog! :)

      Izbriši
  2. Prekrasni su mi ovi Pinterest bijeli stanovi, ali mislim da bi meni takav interijer brzo dosadio i morala bih nabaciti neku boju na zid, ili bar više detalja u boji, baš sam osoba od boja :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasno, belo i sve tako jednostavno!!

    Dopada mi se!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa ovo je savrseno! Pozdrav za Maje! :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!