srijeda, 22. travnja 2015.

DIY: Vrtlarski piling



Ozbiljno smo se uhvatile vrtlarenja, a s obzirom da nismo navikle raditi u rukavicama (jednokratne rukavice pogotovo ne koristimo!), ruke su nam stalno zamrljane zemljom koja se zavlači u pore i teško ju je očistiti! Kako volimo same praviti kozmetičke pripravke, odlučile smo riješiti taj problem na prirodan način! Vrtlarski piling za ruke je vrlo lako napraviti od sastojaka koje već imate u kuhinji, a osim što blago, ali temeljito čisti, kožu će vam nahraniti i omekšati! Uz to, znat ćete da na ovaj način čuvate svoje zdravlje, a smanjujući količinu ambalaže od kozmetičkih preparata koje će završiti u smeću čuvate i zdravlje okoliša! Odličan projekt baš za današnji Dan planete Zemlje! :)


Potrebno vam je:

kokosovo ulje, šećer, par kapi ulja čajevca, ružmarin, mlinac za kavu, posudica.


Postupak:

Omjer kokosovog ulja i šećera neka bude 1:1, a količina listića ružmarina otprilike 1/2 količine šećera. Kokosovo ulje ostavite na toplom mjestu da omekša, dodajte par kapi ulja čajevca, pa umutite mikserom dok ne postane pjenasto! U mlincu za kavu sameljite šećer i listiće ružmarina do praškaste strukture. Ako nemate mlinac za kavu koristite šećer u prahu, a ružmarin usitnite nožem. Šećer i ružmarin dodajte u kokosovo ulje i dobro promješajte! Vrtlarski piling prebacite u čistu posudu i gotovi ste! :)


Piling koristite nakon što ste ruke oprali sapunom, dobro ga utrljajte u ruke i isperite mlakom vodom pa sačekajte da koža upije kokosovo ulje!


Vrtlarite li ovih dana?
Kako rješavate problem musavih ruku?
Sviđa li vam se ova ideja?

Ako ste kao mi, ovaj piling će vam sigurno pomoći, a ako ga budete pravili sebi, ne zaboravite da je Majčin dan uskoro pa smutite jednu posudicu i za mamu! Uz njega spakujte nekoliko vrećica sjemena, simpatičnu posudicu za biljke od limenke koju ste sami napravili ili nekoliko 'uradi sam' betonskih kalića i uz malo truda dobili ste super handmade dar!:)

Ideje za uređenje vrta naći ćete u postu 'Proljetne okućnice', a recepte za prirodnu kozmetiku pod oznakom 'kozmetika'!

Uživajte u uzgoju biljaka, čuvajte ruke i prirodu! ;)

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Jao kokosovo ulje je grozno skupo =P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A gle, teglica je oko 30-40 kuna, ali stvarno jako dugo traje i svašta možeš s tom količinom napraviti, pa kad uzmeš u obzir kolika bi cijena kozmetičkih proizvoda koju ćeš ovako zamjeniti bila i nije skupo! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!