ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

DIY: Tanjurić za pribadače


Iako nas jastučić za pribadače koji je jedna od nas napravila svojoj majci za Dan žena u vrtiću još uvijek dobro služi, ipak smo se odlučile da je vrijeme za novi! Našle smo stari tanjurić od šalica za kavu koji je bio savršen za tu namjenu, a i nepravedno bi bilo onako šarenog i dekorativnog držati negdje u ormaru! Kako smo od tanjurića napravile jastučić za pribadače? Vidjet ćete za čas! ;) Krenimo!


Što vam je potrebno:

ukrasni tanjurić, magneti, komadić čvrste tkanine, metalna omčica, dvokomponentno ili kontaktno ljepilo, stari poklopac od plastične ambalaže*, drveni ili plastični štapić*, kreda, škare, mašina za šivanje ili igla i konac.

*plastični poklopc i štapić Vam trebaju samo u slučaju da koristite dvokomponentno ljepilo!


Postupak:

Rub sa donje strane tanjurića istrljajte kredom i na taj način napravite otisak na tkanini. Na otisak dodatno nacrtajte pravokutnik kao na slici pa izrežite oblik! Najbolje bi bilo da koristite nekakvu čvrstu tkaninu kao na primjer traper/jeans platno! Pravokutnik provucite kroz omčicu, preklopite i sašijte!




Na tanjurić zalijepite magnete! Mi smo zalijepile tri magneta kako bi površina privlačenja bila što veća! Prije no što lijepite, provjerite da li su magneti dovoljno jaki, tako da ih pridržavate sa donje strane tanjurića, a gore stavite pribadače, ako drži možete nastaviti, u suprotnom morate naći jače magnete! ;) Dvokomponentno ljepilo istisnite na plastični poklopac ili nešto slično i dobro promiješajte štapićem tako da se dvije komponentne potpuno sjedine!


Ponovo promiješajte ljepilo, namažite ga oko magneta, unutar kruga sa donje strane tanjurića i poklopite tkaninom na kojoj je omčica! Ostavite da se osuši pa po želji sa vanjske strane pređite decoupage ljepilom ili drvofix-om koji ste razrijedili sa malo vode, to će dodatno učvrstiti tkaninu!


Preostaje vam samo još da svoj tanjurić popunite pribadačama i okačite na zid blizu mašine za šivanje! :)



Kako vam se sviđa ova ideja? Da li ste već pravili nešto slično?

Ako imate starih tanjurića s kojima ne znate što bi ovo je zgodan način da ih reciklirate. Čak i ako sami ne koristite pribadače, možete ga pokloniti mami, baki ili prijateljici koje šivaju! :)

Ako ste jedna od onih osoba koje vole na vrijeme početi pripremati darove za blagdane, pod oznakom 'handmade darovi' možete naći mnoštvo ideja, a ako se pitate što je ovo šareno sa strane na fotki, to je naš držač za konce koji smo napravile od komada drveta i drvenih bojica! :)

Budite kreativni i šaljite nam vaše uratke! :)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 12 :

  1. Odlična ideja. Tako nešto se sama nikada ne bih sjetila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Aaaa, vidi ti to!! Mislila sam da se radi jastucic za pribadace, kad ono....magnet! Odlicna ideja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Genijalno! :) Isti tanjiric za cuvanje ukosnica (Boby Pins) je savrseno za mene ! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Upravo tako, može i za ukosnice! ;) Hvala! <3

      Izbriši
  4. Genijalna ideja! Idem da sakupim sve one zaturene magnete po kuci pa da mi konacno sve igle budu u istom tanjiru :)
    A drzac za konce je nezamenljiva oprema, samo su kod mene tiplovi drzaci. Vadim ih i stavljam bojice prvom prilikom! Lepse su, a i konci se mogu slagati po bojama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična ideja! I tako dekorativna! Do sad sam iglice i slične predmete za šivenje držala u teglici, bojeći se da ih mala ruka nekim čudom ne dohvati (jer mnogo voli da se igra mojim "igračkama"), ali ovo je pravo rešenje za moj mali kutak. Hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Love the idea, and most of all love the first photo! Looks like some suprematism meets Wayne Thiebaud's paintings.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Wow! Thanks a lot for this lovely description! The plate itself reminded us of suprematist paintings, we loved the pattern and wanted to display it somwhere where it could be seen! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!