srijeda, 2. travnja 2014.

DIY: Zveckalica sa praporcima


Kao što smo nedavno napisali u postu u kojem smo vam pokazali Dom&Dizajn, ali objavljujemo ga i ovdje jer su u časopisu napravljeni mali propusti, pa da razjasnimo stvar! ;) Sve fotke osim zadnje su u vlasništvu Cropixa i Jutarnjeg, a napravio ih je gospodin Vlado Kos!


Što vam je potrebno:

drvena tipla od metra, praporci, metar, olovka, školska pilica, bušilica, igla i deblji konac, komad filca, pištolj za ljepilo i ljepilo.


Postupak:

Pilicom odrežite komad drvene tiple dužine cca 17 cm! Tiplu možete kupiti u trgovinama sa građevinskom opremom i potrepštinama za uređenje doma! Dužine su 1 m i koštaju cca 9 kn ovisno o debljini, tj. promjeru!


Odmjerite 2 cm od vrha tiple, označite olovkom, pa ponovo od te točke odmjerite 2 puta po 2 cm i označite, tako da sada imate 3 točke na jednakoj međusobnoj udaljenosti! U točkama probušite rupu tako da svrdlo prođe na suprotnu stranu!


Zavežite jedan kraj konca koji ste udjenuli u iglu za praporac, provucite kroz rupu na drvenoj tipli, zategnite, pa sa druge strane provucite kroz drugi praporac, stegnite i zavežite! Provucite iglu i konac nekoliko puta kroz rupu u drvenoj tipli i kroz praporce, kako bi bili što sigurnije zašiveni! Ponovite isti postupak sa ostala dva praporca! Praporce možete kupiti u hobi trgovinama ili ih naručiti sa ebay-a ili etsy-a!


Odrežite komad debljeg filca dužine cca 6 cm, a širina neka bude onolika koliki je promjer drvene tiple! Ugrijte pištolj sa ljepilom i zalijepite filc na drvenu tiplu, na kraju suprotnom od praporaca!


Rubove filca dodatno sašijte iglom i koncem!



I to je to! :) Klinci će biti oduševljeni, samo budite oprezni, jer oštri zubići mogu uz malo truda odgristi praporce, pa sviralicu ni u kom slučaju ne treba koristiti kao zvečku za one najmanje! Ako imate male prijatelje koji ne grizu, ovakve sviralice bi bile simpatičan dar za gnijezdo uskršnjeg zeke, možda zajedno sa ovim bubnjem! :)  

Kako vam se sviđa sviralica? Da li ste već pravili nekakve instrumente iz kućne radinosti i kakve?
Da li planirate poklone za ovaj Uskrs sami praviti? 

Pišite nam! :)
Maje

Broj komentara: 6 :

  1. Sta vi sve znate napraviti. Nisam nikada pravila nista slicno. Ali, razmisljam da napravim jedan poseban folder na Pinterestu za moje buduce klince, i da pinujem sve ove vase lepe ideje, pa da krenem jedno po jedno da pravim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) hvala ti draga! :) uvijek nas hvališ! :) treba početi na vrijeme, ja sam svašta pravila dok sam bila na održavanju, sada imam puno manje vremena i jedva nešto stižem, a svašta bi htjela! :) M.

      Izbriši
  2. super ideja za zveckalicu i stvarnio je odlično urađena..pozz

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivno izgleda, samo gde mogu da se nabave ovakvi praporci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! <3 Praporci se mogu kupiti u hobi trgovinama obično ili preko ebay-a. Ako vam to nije opcija, pogledajte u trgovinama sa ribičkom opremom!:)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!