ponedjeljak, 18. studenoga 2013.

DIY: Vješalica za kuhinjske krpe


Ovaj prejednostavni DIY projekt može biti i odličan božićni poklon! Napravili smo vješalicu za kuhinju na koju možemo okačiti kuhinjske krpe!


Što nam je trebalo:

zanimljivi komad drveta, stare drvene štipaljke iliti kvačice za rublje, ljepilo za drvo ili nekakvo univerzalno ljepilo koje dobro drži, brusni papir


Kao podlogu smo odlučili iskoristiti bočnu stranicu jedne jako stare zelene stoličice, kako bi bake rekle hoklice. Zapravo nekad je bila zelena, ali se od starosti boja na mjestima dosta izgulila i izblijedila, ali nama je baš takva pasala uz našu kuhinju pa smo je odlučili takvu i ostaviti, samo smo je još malo prešli brusnim papirom i prebrisali. Iskoristile smo stare drvene kvačice i također ih ostavile u izvornom stanju. Vi naravno i podlogu  i kvačice možete obojati kako god vam odgovara!
Kvačice smo zatim zalijepile za podlogu. Nama su stale tri, ali ih možete staviti i više ako vam je podloga veća. Kad se ljepilo dobro osušilo, na stražnju stranu podloge smo napravili mali obruč za koji smo vješalicu okačili na kuhinjski zid!




Iako smo ovaj projekt zamislili kao vješalicu za kuhinjske krpe, ona jednako dobro može funkcionirati i u drugim prostorijama tako da na kvačice pričvrstite obiteljske fotografije, dječje crteže, omiljene recepte, nakit, kape i šalove...

Budite kreativni i reciklirajte!

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 16 :

  1. Moje kvačice čuvaju razglednice, slike, koncertne i kazališne ulaznice i sl :D
    Draže su mi od špenadlica za pano jer ne oštete ono što drže, prije mi je sve bilo izbockano.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mi imamo špagu na kojoj kvačicama držimo fotke, kao veš na štriku! jednostavno je, lako se mjenja, a i kao što kažeš, kvačice ne oštećuju!

      Izbriši
  2. Odlično je! Sviđa mi se taj rustikalni, shabby izgled. Bravo!! :))

    OdgovoriIzbriši
  3. sviđa mi se, mada ja nisam ljubitelj shabby izgleda, ali ideja je cool :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala! nismo ni mi generalno, ali volimo tako po neki detalj koji nam se uklapa u cijelu priču i koji nije nešto isforsiran pretjerano, pogotovo ako ima sentimentalnu vrijednost! drago nam je da ti se svidjelo! ;)

      Izbriši
  4. Uvek nesto oldish, uvek nesto zanimljivo i zabavno!!Samo kod Vas!! <3
    Super ideja!! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas mi se svidja sto je vesalica napravljena od hoklice koja je skroz neobradjena <3
    Ovako bas izgleda intresantno ;))
    Baka bi se obradovala sigurno!!!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!