petak, 22. studenoga 2013.

DIY: Šal mašna


Danas nastavljamo sa idejama za handmade darove! Počeli smo sa konjićem na štapu za najmlađe, nastavili sa vješalicom za kuhinjske krpe, za one starije, a danas je na rasporedu ponovo jedan super jednostavan diy! Ovaj projektić vas neće puno koštati i ne zahtjeva puno vremena za izradu, a mogao bi razveseliti neku malu ili veliku djevojčicu! Osim toga idealan je kao dar u zadnji čas ili za one zahtjevne dame kojima ne znate što bi poklonili...pa šal treba svakome zimi, a ako je sa mašnom, tim bolje! ;)


Što vam je potrebno:

šal dužine bar 150 cm, komad tkanine dimenzija cca 10 cm x 20 cm  (ili veći, ovisno o širini šala), mašina za šivanje ili igla i konac


Postupak:

Presavijte šal na pola, pa od presavijenog ruba odmjerite 20 cm i prošijte mašinom ili iglom i koncem ručno (tako da vam šav bude uz liniju igle za štrikanje na slici! )!


Izrežite komad tkanine dimenzija  10 cm x 20 cm, presavijte na pola po dužoj stranici i sašijte uz rub (mašinom ili ručno)! Dakle, šav će vam biti uz liniju igle za štrikanje na slici! Mi smo koristile lan natur boje na koji smo peglom zalijepile crni flizelin da pojača tkaninu! Ako je vaš šal deblji trebat će vam i duži komad tkanine!


Sada kada imate sašiven šal i 'traku' od tkanine koji izgledaju ovako..


Raširite šal, tako da vam je šav sa donje strane na sredini, a traku od tkanine preokrenite na lice, kao na slici! :)


Od tkanine napravite obruč! 'Traku' presavijete na pola tako da vam je sa gornje strane šav, pa spojite rubove! Dobit ćete ovo:


Okrenite tkaninu tako da su šavovi sa unutrašnje strane, pa kroz obruč provucite jedan kraj šala, tako da dobijete mašnu!


I gotovi ste! :)

Kada ovaj šal motate oko vrata krajeve provucite kroz obruč od tkanine kako bi mašna još ljepše izgledala! ;)


Kako vam se sviđa? Jel već znate što ćete kome darovati
Hoćete li neke od darova sami napraviti?

Zanima nas! :)

Do idućeg posta, uživajte u vikendu i budite kreativni! ;)
MajeNema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!