petak, 6. rujna 2013.

DIY: Nova stara korpica


Evo danas malo za promjenu jedan make over projekat, jednostavan, ali vremenski zahtjevan! ;) Možda smo već dosadne, ali kao što smo već spomenule, volimo prepravljati i poboljšavati! :) Ovaj puta smo sredile jednu staru korpicu, koja je nakon dugo godina korištenja dala svoje! Stranice i dno koji su bili napravljeni od organze su se na više mjesta poderali, a suho cvijeće u poklopcu je bilo strašno prašnjavo i nije se dalo očistiti! Ipak, konstrukcija je bila super i odlučile smo nešto s njom napraviti! Odabrale smo špagu od konoplje! S njom smo već svašta radile i iako je špaga idealan skupljač prašine, sviđa nam se taj njen sirovi izgled i neutralna boja koja se može kombinirati uz svašta!

Dakle, od ovoga smo počele...



Što smo koristile za make over:

bijeli autolak, škare, špaga od konoplje.


Što smo radile:

Poskidale smo organzu, žicu i cvijeće sa korpice kako bi došle do konstrukcije!

Očistile smo konstrukciju i ofarbale ju u bijelu boju autolakom u dva sloja!



Kada se boja potpuno osušila počele smo motati špagu! Krenule smo od dna korpice koje je bilo podijeljeno na 4 dijela pa smo odlučile motati dva gore-dolje, a dva lijevo-desno! Zavezale smo špagu na početku za konstrukciju i jednostavno provlačile i zatezale! Pošto je klupko bilo veliko i nismo ga mogle provući kroz konstrukciju morale smo odrezati komad špage, pa kada se taj komad potrošio, jednostavno smo zavezale na njega novi komad i nastavile! Rubove koji su ostali vidljivi (1 gore, 1 dolje, 1 lijevo, 1 desno) smo posebno zamotali!



Kada smo završili dno, prešli smo na stranice! Motale smo u krug, a na svakom kutu smo špagu okomotali oko konstrukcije! Na kraju smo omotali vrh konstrukcije, posebno!



Preostao nam je još poklopac, koji je bio podijeljen na 9 dijelova! Svaki dio smo motale zasebno u suprotnim smjerovima (gore-dolje, lijevo-desno) kao i kod dna korpice! Rubove konstrukcije koji su ostali vidljivi smo omotale posebno kao i prije!





I naša korpica je konačno, nakon dugotrajnog motanja i provlačenja, bila gotova! :)


Razmišljamo o tome da je prelakiramo bezbojnim lakom, kako bi se mogla lakše čistiti, ali za sada će ostati ovakva!:)

Osim ove korpice, od konopljine špage smo napravile jedno sjenilo za lampu,


i par kutijica!



Sjenilo smo napravili tako što smo špagu namočenu u drvofix razrijeđen vodom motali oko okruglog balona i na kraju sve prelakirali bezbojnim lakom!

Za velike kutijice smo koristile limene kutije od keksa, za malu na prvoj slici smo koristili limenu kutiju od bombona, a za malu na drugoj slici plastičnu kutiju od čokoladnih bombona! Jednako kao i kod sjenila, špagu smo namočile u drvofix, namotale, ponovo dobro premazale ljepilom, a kada se ljepilo osušilo i prelakirale bezbojnim lakom!

Kako vam se sviđa? 
Jeste li radili nešto slično?

Voljele bi znati i vidjeti, naravno! :)

Do idućeg posta, pozdravljaju vas 2 Maje!

Broj komentara: 8 :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!