srijeda, 25. rujna 2013.

ČITAMO: Jesenske knjige za djecu


Najbolji način kako djecu zabaviti za vrijeme kišnih dana, kojih će sada biti sve više, je čitati im! Stoga su jesenska kišna poslijepodneva kao stvorena za topli čaj, dekicu i omiljene knjigice.

Budući da nam je jesen prije dva dana i službeno počela, izabrali smo par prigodnih dječjih naslova kroz koje se djeca mogu zabaviti, ali i naučiti ponešto o ovom godišnjem dobu!


Helen Cooper: Juha od bundeve

Topla priča o prijateljstvu između Mačka, Vjeverice i Patka koji zajedno žive, sviraju i kuhaju ukusnu juhu od bundeve. Pročitajte knjigu i saznajte što je jednog dana narušilo njihovo idilično prijateljstvo i jesu li ga uspjeli spasiti!

Ako vaši klinci ne vole juhu od bundeve, možda ju ipak nakon ove priče zavole!



Sonja Zubović: Ježica Vici u šumskoj češljaonici

Vici je jedna jako radoznala i nestašna ježica koja odlazi u posjet u najpoznatiji šumski salon za uljepšavanje kod lisice Cice koja pravi najbolje frizure u zamjenu za slastan obrok!
Ježicin posjet šumskoj češljaonici se pretvori u pravu katasrofu, ali ona kroz to shvaća da su i pogreške dio života koji moramo prihvatiti i naučiti sami sebi oprostiti.


Marijan Sinković: Priča o jabukama

Kroz ovu poučnu priču o jabukama djeca uče o zaštiti zdravog načina života i eko proizvodnji. Govori se o razlici između života u gradu i života na selu koji je mnogo opušteniji i slobodniji. Glavni junak ove priče je dječak Ivica koji odlazi kod bake i djede na selo i tamo saznaje sve o jabukama: kako izgledaju kemijski tretirane jabuke, a kako one prirodno uzgojene, koje sorte jabuka poznajemo i što sve od njih možemo praviti! Vrlo poučno i zabavno!



Dario Bernik , Boško Hitrec: Šumske životinje

Ovo je knjiga namijenjena onim najmlađima! To je zapravo slikovnica - otkrivalica u kojoj djeca uz pomoć opisa u  stihovima i obrisa pogađaju o kojoj je šumskoj životinji riječ. Kroz poučne stihove djeca će naučiti o životinjama koje nastanjuju šumu, njihovom izgledu i osobinama.

S drva na drvo skakuće kao ptica,
kitnjast rep ima, to je...vjeverica!

(U istoj seriji u izdanju Profila možete pronaći i Domaće životinje i Morske životinje)


Četiri godišnja doba

Kada mladunčad dolazi na svijet? Kada su dani najduži? Kada dozrijevaju plodovi? Što su pupoljci? Kada ptice putuju na jug? Zašto se naježimo kada nam je hladno? - Ovo su samo nekada od pitanja na koja će vaši znatiželjci pronaći odgovor u ovoj knjizi koja krije mnoge prozorčiće i iznenađenja!

( U istoj seriji u izdanju Profila : Tijelo, Pet osjeta, Boje, Kako što nastaje, Cirkus, Polarne životinje)
  

 Koje je vaše omiljeno jesensko štivo?

Do čitanja,
Maje

4 komentara :

  1. Jao divno.Tako su lepe knjige.
    Deca su sigurno presrećna i trebaju da čuvaju ove divne knjige. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A to mame moraju čuvati, inače ništa ne bi ostalo! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!