ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

DIY: Putni set za crtanje


Ovo smo negdje jednom vidjeli i sad više ne možemo naći gdje! Dakle, ideja nije naša, ali nam se toliko svidjela da smo vam odlučili pokazati kako napraviti ovaj simpatični set za crtanje od dvd kutije koji će dobro doći za male, ali i za velike ljude! Zgodan je jer ga možete staviti u svaku torbu, a možete imati jedan i za auto kada ste na putu, tako će vam uvijek biti pri ruci! :)



Što vam je potrebno:

kutija od dvd-a, karton u boji (mi smo koristile ukrasne kartonske kutije iz H&M-a!), papir za printanje, tkanina po želji, kontaktno ili silikonsko ljepilo, skalpel, mašina za šivanje.


Postupak:

Skalpelom izrežite onaj dio dvd kutije u koji se stavi dvd! Budite jako oprezni da se ne porežete i pazite da ne zarežete najlon koji se nalazi sa prednje strane kutije!


Izmjerite dvd kutije i prema mjerama nacrtajte četverokut na krivoj strani kartona koji ćete koristiti za prednju stranu vašeg seta za crtanje. Nama su dimenzije ispale 27,5 cm x 18,5 cm, ali vi svakako provjerite! Izrežite četverokut i umetnite ga ispod najlona!




Izmjerite iznutra onaj dio dvd kutije gdje je rupa, pa ponovo na osnovu mjera nacrtajte četverokut na kartonu! Za ovo možete koristiti bilo kakav tvrđi karton, jer ćete ga sve jedno 'presvući' tkaninom! Naše dimenzije su bile 18 cm x 12,5 cm! Pazite kad mjerite da ostavite dovoljno mjesta za tkaninu! Izrežite karton i stavite sa strane.


Karton koji ste izrezali stavite na tkaninu, označite pa dodajte sa svake strane po 2 cm, tako da tkaninu možete presaviti preko rubova kartona! Izrežite tkaninu.


Sada izrežite tkaninu koja će vam služiti kao džepić! Dužina bi trebala biti 21 cm, a širina jednaka širini prethodno izrezanog komada. Izrežite i presavijte tkaninu na pola po dužoj strani, stavite na prethodno izrezani komad tkanine, pa prošijte sa strane!


Savijte tkaninu preko kartona pa sašijte rubove!


Ovako bi to trebalo izgledati sa stražnje strane:


A ovako sa prednje:


Ako koristite kontaktno ljepilo, namažite obje strane (stražnju stranu ovog dijela sa tkaninom i unutrašnjost dvd kutije gdje ste izrezali rupu), ostavite da se osuši par minuta, pa zaljepite! Ako koristite silikonsko ljepilo u pištolju, samo istiskajte ljepilo na karton sa čije prednje strane se nalazi tkanina i zaljepite!


Presavijte 10 papira za printanje na pola, izmjerite jedan da vam stane u dvd kutiju pa izrežite i prema njemu označite i izrežite i ostale papire!


Stavite presavijene i izrezane papire jedan na drugi i umetnite ispod onih plastičnih 'kukica' koje se nalaze unutar kutije! Stavite bojice ili olovke u džepić od tkanine i gotovi ste! :)







Nadamo se da vam se svidjelo i da nismo bile jako nejasne u objašnjenjima, jer je ovaj set za crtanje stvarno jako jednostavno za napraviti, a ako u obitelji imate male umjetnike kako napraviti jednostavnu bojanku pogledajte ovdje! :)  

Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile možete pogledati ovdje! :)

4 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!