ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

U KUHINJI: Namaz od tunjevine i kikirikija



Ovaj superfini namaz radimo u raznim varijacijama, nekad s maslinama, nekad s kaparima, nekad sa sirom, a danas smo se odlučili za kombinaciju s kikirikijem! Brzo je gotovo, a sastojke možete mijenjati po želji i dozirati njihovu količinu tako da napravite jaču ili blažu varijantu namaza.


Namaz od tunjevine i kikirikija 

Potrebni sastojci:

1 konzerva tunjevine
1 jaje
šaka kikirikija (u ljusci ili slanog, pečenog)
1 kiseli krastavac
2 češnja češnjaka
malo crvenog luka
žličica senfa
malo ocijeđenog limunovog soka
sol
papar

Postupak:

Najprije  tvrdo skuhajte jaje i ostavite da se malo ohladi. Očistite kikiriki i po želji ga malo bacite na suhu tavu i ispržite. Za slučaj da koristite slani, već pečeni kikiriki, ovaj korak preskočite. Tunjevinu ocijedite od ulja, pomiješajte s kikirikijem i ostalim sastojcima koje ste sitno isjeckali i sve zajedno dobro izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom. U smjesu iscijedite malo limunovog soka i dodajte ostalih začina po želji i još jednom izmiksajte tako da dobijete glatku i lako mazivu smjesu.





I to je to! S ovim namazom ne možete pogriješiti, svi ga vole i prvi nestane na tulumima! Osim ovog, na blogu ćete naći mnoštvo različitih domaćih namaza pa prošvrljajte po oznaci 'recepti' ili pretražite fotke sa linkovima u albumu 'U KUHINJI' na Facebook-u!

Tunjevina je dobra u raznim kombinacijama pa ako imate recept za kakav drugačiji namaz od tunjevine, javite nam da isprobamo!

Hvala na čitanju i ugodan ostatak dana,
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!