četvrtak, 23. svibnja 2013.

INSPIRACIJA: Reciklirane posude za cvijeće (5 ideja)

Vrijeme je uređenja vrtova i sadnje raznih začina i cvijeća! Za to su nam samo potrebne posude, malo zemlje, sjeme i spretne ruke! Ukrašavanje domova biljkama ne znači da morate izdvojiti puno novaca - bar ne na kaliće! Pogledajte po kući i razmislite što bi sve mogli koristiti sa sadnju, a evo i nekoliko zanimljivih ideja!

1. Cvijeće posađeno u stare čajnike! Pri tome vodite računa da na  dnu čajnika izbušite nekoliko rupica kako bi kod zalijevanja višak vode mogao izaći, ili u čajnik stavite manju posudicu koja na sebi ima rupice! Čajnike osim kao kaliće možete koristiti i kao vaze!
(izvor)
2. Cvijeće posađeno u dječje gumene čizme! :) Ako nemate kome proslijediti gumene čizmice koje su vaši klinci prerasli ili ako nisu u dovoljno dobrom stanju da bi ih donirali, evo načina kako im udahnuti novi život!

3. I staro cjedilo može biti odlična posuda za sadnju jer na sebi već ima rupice! Lijepo će izgledati ovako obješeno u vrtu, a ako ga držite u kući ipak bi bilo bolje da ga postavite na dovoljno veliki tanjurić kako voda pri zalijevanju ne bi curila po namještaju! ;)
(izvor)
4. Limenke su super za razne projekte! Umjesto da završe u smeću, prazne limenke iskoristite kao posude za začine. Potrebno je samo očistiti ih i na dnu izbušiti rupice za otjecanje vode, a dodatno ih možete ukrasiti na razne načine. Također ih možete iskoristiti i kao vaze za cvijeće!
(izvor)
5. Obične posude od terakote, kakve sigurno svi imamo kod kuće, možete obojiti bojom za školske ploče. Ovo je odlična ideja za sadnju začina jer na njih možete kredom napisati što ste posadili. Mi često zaboravimo što smo u čega posadili pa ovako ne možemo pogriješiti!
(izvor)


Nadamo se da ste dobili inspiraciju da ovaj vikend malo zaprljate ruke!

Do čitanja, 
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!