petak, 3. svibnja 2013.

ČITAMO: Profesor BaltazarZa one koji slučajno ne prepoznaju ovaj lik, riječ je o neobičnom znanstveniku profesoru Baltazaru, koji uz pomoć čudnovatih izuma i mašte rješava probleme svojih prijatelja, a nastao je još davne 1967. godine. Bio je to najuspješniji animirani dječji serijal nastao u sklopu Zagrebačke škole crtanog filma i nastavio se snimati sve do 1971. godine. Oni koji su odrastali 70-ih i 80-ih godina sigurno ga se sjećaju!

Četrdesetak godina poslije, na našu veliku radost, simpatični profesor je doživio svoj veliki povratak i to u obliku šest prekrasnih slikovnica za djecu!
Idealna slikovnica za sve nostalgičare koja će vas vratiti u djetinjstvo i uz koju ćete moći vašoj djeci pokazati djelić svoga odrastanja pa će i oni moći uživati u istim pričama kao nekad njihovi mame i tate! Pozitivne vrijednosti koje promiče profesor Baltazar univerzalne su za sve generacije i za sva vremena. Priče o profesoru Baltazaru pobuđuju dječju maštu i kreativnost i potiču ih na nesebičnost i pomaganje drugima.O avanturama profesora Baltazara, slona Koka, tete Violete, miša Igora, urara Oskara i ostalih stanovnika Baltazarovca možete čitati u sljedećim naslovima:

1. Hanibalove Alpe
2. Leteći Fabijan
3. Maestro Koko
4. O mišu i satovima
5. Vjetrovita priča
6. Zvjezdani kvartet


Do idućeg posta, čitajte nešto lijepo! :)
Maje

4 komentara :

 1. Bal Baltazar Bal Baltazar.. obožavam! <3 Nisam znala za slikovnice, super ideja! Gdje se mogu kupiti?

  OdgovoriIzbriši
 2. :) na slikovnice smo slučajno naišle i stvarno su nas oduševile! mogu se kupiti na http://www.professor-balthazar.com/web_trgovina/kategorija/9/
  baltazar je zakon! ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se, to su bili pravi lijepi crtići. Šteta što ih više nema. Hvala na linku, sad vidim da ih ima i u Konzumu i drugim mjestima pa ću potražiti :)

   Izbriši
  2. e da, mislim da sam vidjela u portošu! ;)

   Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!