srijeda, 9. prosinca 2015.

U KUHINJI: Čoko srca na štapiću


Ponekad popodne kada se želimo zasladiti, a neda nam se pripremati nešto posebno, u kavu dodamo malo čokolade ili žličicu čoko namaza od lješnjaka! Zgodan je to način i da potrošite sva ona čokoladna uskršnja jaja i čoko djeda mrazove - samo nakidate čokoladu dodate kavu i prelijete kipućom vodom! Dok smo tako jedno popodne uživale u slatkom, kofeinskom napitku palo nam je na pamet da uz pomoć novih silikonskih kalupića za led napravimo simpatičan jestivi dar za Božić koji je još jednostavnije i brže od čoko marcipan kuglica!


Čoko srca na štapiću

Sastojci:

tamna čokolada
kokos, mljeveni bademi ili lješnjaci - po želji
drveni štapići
silikonski kalupi za led

Postupak:

Otopite čokoladu na pari i izlijte ju u kalupiće pa posipajte kokosom, mljevenim bademima ili lješnjacima, ako želite i ako mislite da vam to neće smetati u vašem napitku! Kada se čokolada malo stisnula, zabodite drvene štapiće u nju i ostavite da stoji dok sasvim ne postane čvrsta pa oprezno izvadite iz kalupa! Ako želite čokoladu možete temperirati što će joj dati ljepši izgled, a više o tome pročitajte ovdje! Nama nije smetalo što čoko srca nisu bila super sjajna pa nismo komplicirale!




Čokoladna srca možete koristiti za kavu ili toplu čokoladu, čemu će se klinci posebno veseliti! :)

Iako je za Božić najlakše otići u trgovinu i kupiti gotove slatkiše, ako se odlučite za ove ili neke slične domaće (recimo oveove ili ove) veselju darivanja dodati ćete i veselje planiranja i izrade darova za vaše najmilije, a nećete potrošiti puno više vremena! ;)

I nemojte stati ovdje, neka ovaj Božić bude handmade! Ideje za mnoštvo 'uradi sam' poklone naći ćete na oznaci 'handmade darovi' ili pod oznakom 'diy', ideje za ukrase, kao na primjer za kuglice obojane bojom za školske ploče ili ptičice za jelku naći ćete i u postu ovdje! Sami možete napraviti i božićne čestitke, ali i malo drugačija božićna drvca!

Kako vam se sviđa ideja za čoko srca?
Da li planirate nešto od darova izraditi sami?
Kakve darove sami najviše volite?

Pišite nam i šaljite fotkice vaših handmade božićnih uradaka! :)

Pozdrav od Maja

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!