ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

U KUHINJI: Džem od jagoda

Jagoda ove godine nakon kiša ima u izobilju i pokušavamo ih iskoristiti što je više moguće dok ih još ima, a to je još vrlo kratko! Stavljamo ih u razne deserte i kolače, a prije par dana na red je došao i džem. Super je jednostavan za napraviti i jako je fin, a ne sadrži konzervanse!


Džem od jagoda

Sastojci:

2kg jagoda
2 veća limuna
100g šećera

Postupak:

Jagode operite, odstranite im peteljke i stavite ih u posudu u kojoj ćete kuhati džem. Po jagodama prelijte iscijeđeni limunov sok i dodajte sav šećer i sve skupa kuhajte oko 40 minuta. Dok se jagode kuhaju morate ih miješati i povremeno skidati pjenu koja će se praviti.
Ako želite da vam džem nema grudica možete ga propasirati kada se ohladi, ali mi smo ga ostavili takvog kakav je, s manjim i većim komadićima voća.
Kada se džem ohladi sipajte ga u prethodno dobro oprane i vruće teglice te ih dobro zatvorite i okrenite na nekoliko minuta naopako. Ovo je potrebno kako vam se džem ne bi pokvario jer ne sadrži ni želatinu ni konzervanse.


Stvarno je fin i može ga napraviti svatko!
Požurite dok još ima jagoda i javite nam kako vam je ispalo!

Do čitanja,
Maje

Broj komentara: 8 :

  1. ovo srculence je baš slatko! i ja sam ga jučer pravila,samo na malo drugačiji način ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. džem od jagoda mi je obavezan svako ljeto.
    u stvari džemovi od raznog voća su mi obavezni od ljeta do kasne jeseni.
    čekam idući vikend pa da otvorim sezonu sa kutljačom i velikim loncem.

    samo do sada nisam još našla na fine jagode kod nas na pijacama. sve su nekakve vodenaste i brzo propadnu, npr. kupim ih popodne, a do sutra popodne već trule. za razliku od prošle godine, e tad su bile krasne gdje god ih kupiš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A mi imamo domaće, pa je to odmah druga priča! ;)

      Izbriši
  3. Super izgleda, srce je preslatko.

    OdgovoriIzbriši
  4. da, da ovo je super džem, ja tako radim tortu od jagoda (biskvit, džem = krema, šlag) samo umjesto šećera koristim med

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je jer ne sadrži konzervanse. Koliko može da stoji i gde ga čuvate devojke. Planiram da napravim, pa da znam kako da ga čuvam. Kisić!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dok ga prvi put ne otvorimo čuvamo ga u smočnici gdje je malo hladnije, a nakon otvaranja u hladnjaku. Dosta dugo može biti u hladnjaku ako je od početka pravilno pohranjen, tj,ako su teglice dobro oprane. Ali kod nas nikad ne traje dugo!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!