petak, 20. lipnja 2014.

SKITAMO: To be punk # 7 & U kini jedu sve @ Novi Sad


Za posjetiti Novi Sad nikada nam nije bio potreban neki poseban razlog! Divan grad i divni ljudi! Nekada smo po njemu puno više skitale, i uvijek je provod bio vrhunski - uvijek! :)  Ovoga puta povod odlasku je bio sedmi po redu 'To be punk' festival, prvenstveno zbog bendova Vitamin X i Lazarath, te naravno posjet našim dragim prijateljima! Festival se održavao 6.-7.6. u Fabrici, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, a više o tome kako je bilo možete pročitati na Nocturne  i Helly Cherry stranicama.



U subotu se u Kineskoj četvrti gdje se nalazi i Fabrika održavala druga po redu burza ploča, stripova, knjiga, majica, rukotvorina i koječega pod nazivom 'U kini jedu sve'. U klubu Quarter je bio stvarno velik broj izlagača i velik izbor vinila, SKCNS Fabrika je ugostila ljubitelje i kolekcionare stripa i knjige, pokraj su bili štandovi sa vintage i second hand garderobom, a u DC-u je bila izložba rukotvorina i zajednički veganski ručak! Za svakog po nešto! :) Počastili smo se jednim divnim printom Ivice Stevanovića i otišli na klopu prije popodnevne svirke u DC-u!






Subotnje popodne je bilo rezervirano za benefit svirku u DC-u kojom su se prikupljali dobrotvorni prilozi za pomoć radu besplatnog vrtića u sklopu beogradskog skvota,  i na žalost za put kući! DC, odnosno Društveni centar, je autonomni, alternativni kulturni klub koji ujedno djeluje i kao skvot! Inicijativa za Društveni centar je počela još 2011. godine sa ciljem skvotiranja napuštenih vojnih i industrijskih objekata te pretvaranja istih u autonomne alternativne kulturne centre organizirane bez hijerarhije, nekomercijalno i antikapitalistički, centre kulture u kojima se poštuje rasna, etnička, rodna ili bilo koja druga opredijeljenost, u kojima se potiče kreativnost i različitost uz dobro društvo i dobru glazbu! Koncert je kasnio, tako da smo na žalost uspjeli pogledati samo prvi bend!














Još nismo ni izašli iz grada, a već smo jedva čekali da se vratimo! Malo je gradova koji ostave takav utisak, a Novi Sad je za nas definitivno jedan od tih! :)

Još jednom hvala našim divnim domaćinima, dolazimo za čas opet! ;)

Da li ste već bili u Novom Sadu? Kako vam se svidjeo? Koji je vama omiljeni grad, zbog čega?

Pišite nam i uživajte u vikendu, nama će biti produženi! :)
Maje

4 komentara :

  1. ma nek ste se vi meni provele...bar upola ko nekad :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a jesmo ljube! ne možemo kao nekad, organizam posustaje! ;)

      Izbriši
  2. Volim što voliš Novi Sad i što uvek uživaš u svemu što ovaj grad nudi.
    Drago mi je da si se dovno provela.
    A za taj buvljak nisam ni znala da tamo bude nešto.
    Ona zelena torba je baš cool!!

    Kiss!!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!