utorak, 12. rujna 2017.

DIY: Platnena polica za kamperski stol

Kampiranje pruža brojne mogućnosti za kreativno promišljanje! Svake godine, tijekom svog boravka u kampu, smišljamo nove načine kako si povećati komfor bez nekih većih ulaganja u opremu. Tada je najlakše uočiti što vam možda nedostaje i što bi vam bilo korisno. Ponekad su to jednostavne stvari kao nedostatak cerade ili sjenila, a ponekad se stvarno radi o sitnicama koje olakšavaju organizaciju i održavaju vaš kamperski dom urednim. Tako smo došli i do ove 'police' za kamperski stol. Skužili smo da, pogotovo dok jedemo, nemamo gdje sa sitnicama kao što su mobiteli, knjige, novine, ključevi od auta, ljute ptice napravljene od legića i slično te da bi nam super zgodno došao prostor ispod stola za odlaganje stvari. Kako je kod kampiranja važno da sve što nosite bude praktično, funkcionalno i kompaktno, odlučila sam policu napraviti od platna, a napravila sam je večer prije odlaska na more, tako da znate da je super lako! ;)

camping table hack tutorial

Što vam je potrebno:

čvrsta, nerastezljiva tkanina, platnene trakice, krojački metar, škare, pribadače, mašina za šivanje.


Postupak:

Izmjerite površinu stola između nogara. Na izmjerenu širinu i dužinu dodajte po 1 cm za šavove i izrežite komad tkanine s tim dimenzijama. Zatim izrežite dva kvadratića dimenzija 10 x 10 cm.

camping table hack tutorial


Kvadratiće prerežite na pola po dijagonali pa svakom trokutu kojeg ste tako dobili porubite najdužu stranicu.

camping table hack tutorial
camping table hack tutorial
Okrenite tkaninu licem prema vama i na svaki od 4 kuta postavite trakice koje ste presavili na pola tako da presavijeni dio bude iznad samog špica kuta. Dužina trakice ovisiti će o debljini nogara stola pa to svakako provjerite prije rezanja! Na trakice postavite trokutiće, licem prema dolje, i učvrstite pribadačama pa sašijte trostrukim šavom.

camping table hack tutorial
camping table hack tutorial
Stranice između kuteva porubite tako da presavijete 0,5 cm prema naličju, zatim ponovo 0,5 cm i sašijete običnim šavom. Na kraju još preokrenite kuteve na pravu stranu i gotovi ste! 

camping table hack tutorial

camping table hack tutorial


Policu postavite tako da trakice zavežete za nogare iznad ovog metalnog kosog dijela kojeg možete vidjeti na fotografiji ispod! Na taj način polica neće kliziti prema dolje bez obzira na to koliko je opterećena!

camping table hack tutorial

Za ovu policu sam koristila ostatke tkanine za ceradu koju sam dobila od tate i trakicu sa neke stare haljine (ako se dobro sjećam). Dakle, materijal mi je bio potpuno besplatan, a dobila sam nešto super korisno! :)

camping table hack diy
Kako je tati nakon šivanja cerade za čamac ostalo dosta materijala, istu tkaninu sam prošle godine koristila kako bi obnovila naše kamperske stolice (na fotkama!). Vjerujte mi da je to projekt koji čak i početnici u šivanju mogu savladati pa prije no što se odlučite kupiti nove zato što su se vaše poderale, provjerite da li je konstrukcija starih stolica u dobrom stanju i sašijte sjedalo sami! 

camping table hack diy

camping table hack diy
Osim police, na fotkama se kriju još neki uradi sam projekti pa ako se osjećate kreativno možete pokušati ukrasiti platnene podmetače, napraviti svijeću koja će vas štititi od komaraca ili nove betonske kaliće! Ostale postove vezane za kampiranje potražite ovdje, a kako nam je bilo ove godine ljetovati u kampu pogledajte ovdje!

Kampirate li? Kako vam se čini ovo rješenje za nedostatak prostora?
Imate li kakvih sličnih praktičnih kamperskih trikova?

Voljela bih čuti, ali i vidjeti vaše ideje pa slobodno šaljite fotkice na mail ili na Facebook! :)

Hvala što ste svratili i ugodan dan vam želim! <3

Pozdrav od Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!