ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

DIY: Podmetači za čaše

Detalji čine dio dara za useljenje ili posjetu dragim osobama!;) Napravile smo dvije verzije, a vi možete napraviti obje ili samo jednu, ovisno o tome koje materijale imate!


Potrebno:

plutani podmetači, akrilna boja, akrilni lak u boji, akrilni bezbojni lak, obične olovke sa ne korištenom gumicom na vrhu, krep traka, komadić tkanine, plastični poklopac ili nešto slično na što ćete istisnuti boju ako je u tubi, škare, novine za zaštititi radnu površinu


Postupak:

1. Istisnite malo boje na plastični poklopac i u nju umočite gumicu olovke, obrišite o krpicu višak i pravite točkice na podmetačima. Ako koristite više boja, za svaku boju koristite drugu gumicu! Ostavite da se boja dobro osuši.


2. Za drugu verziju podmetača, izrežite krep traku u obliku koji želite da bude neobojan i zalijepite ju na podmetače. Prelakirajte podmetače akrilnim lakom u boji po želji i ostavite da se lak dobro osuši pa pažljivo odlijepite krep traku!




3. Sve podmetače na kraju još prelakirajte sa tri sloja bezbojnog akrilnog laka, ali između svakog sloja sačekajte da se prethodni dobro osuši!

I to je to! Dobili ste sasvim posebne podmetače kakve nećete naći u trgovinama! ;)



Kako vam se sviđa ova ideja?
Da li ste već radili nešto slično?
Da li su vam bitni ovakvi detalji u domu?

Ako ste na prvo pitanje potvrdno odgovorili, možda vam se svidi i naš makeover tacne za posluživanje, 'recikliranje' obične limenke od kave u posudu za cvijeće ili poklopca od staklenke u magnetni držač za šnalice! Sve su to projekti koje možete napraviti ako imate vrlo malo vremena za izdvojiti, čak i dok klinci popodne spavaju! ;) Ostale uradi sam postove možete naći na oznaci 'diy', a postove o uređenju doma na oznaci 'dom'!

Pišite nam što ste kreativno radili u zadnje vrijeme i šaljite fotkice! :)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 10 :

  1. Mnogo su slatki! Najviše volim stvari koje nose lični pečat! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicniiii! Nisma neko vreme bila na vasem sajtu. Covece, koliko ideja. Treba to sve sa pinovati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Saška! :) Drago nam je da ti se sviđaju! <3

      Izbriši
  3. Obožavam vašu kreativnost! Ali moram pitati- je li to metalna slamka? I odakle je?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! :) Je, to je metalna slamka, naručena sa e-baya! Uz paket slamki dobiješ i četkice za pranje! ;) Jako dobra stvar! :)

      Izbriši
  4. Podmetači super izgledaju, a na ovaj način je jednostano za napraviti, takve DIY projekte volim. :D Ja sam inače svoj memo pluto na kojem držim nakit pofarbala bojom za zid i super izgleda na zidu, budući da je samo nakit na njemu boja se ne bi trebala uništiti jer se ne dira puno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago nam je da ti se sviđaju! :) Odlična ideja za držač za nakit! Ja baš volim pluto, nedavno sam kupila i podmetače za tanjure, ali su brzo nastradali, tako da ćemo i njih morati reciklirati! ;)

      Izbriši
  5. Obožavam sve na točkice tako da mi je ovo zakon! :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!