srijeda, 23. srpnja 2014.

STILSKE IKONE: Lou Doillon

Ovaj puta smo za stilsku ikonu izabrali jednu damu mlađe generacije koja bez obzira na svoje godine zaslužuje status modne ikone, a to je preslatka Lou Doillon! A to nije ni čudo jer joj je majka britanska glumica i pjevačica Jane Birkin o čijem stilu smo već pisali u jednom od prijašnjih postova. A na njen stil je svakako utjecalo i njeno francusko nasljeđe jer joj je otac francuski redatelj Jacques Doillon tako da ni ne čudi da je ova mlada dama, baš kao i njena slavna majka, izgradila ležeran francuski stil koji je mnogima inspiracija!

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
Svestrana Lou vrlo je kreativna pa se osim glumom, bavi i modelingom, svira, pjeva i piše. Njen izgled priskrbio joj je brojne modne editorijale i naslovnice najpoznatijih modnih časopisa, muza je brojnim kreatorima, zaštitno lice raznih brendova (H&M, Givenchy, Gap, Lee Cooper...) ali i sama dizajnira odjeću.

(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
(izvor)
Njen je stil uglavnom dječački s dozom francuskog šika - dječačke kape, muški šeširi, izlizane traperice, prugice, čizme, veste na kopčanje, tregeri...U tim svojim ležernim izdanjima najviše nas podsjeća na još jednu stilsku ikonu Patti Smith no u nekim prilikama iznenadi i glamuroznijim outfitima. Zapravo njen bi stil najbolje opisali kao dječačko- boemski.
Završni pečat stilu daje joj prirodna razbarušena kosa sa nemarnim dugim šiškama koje savršeno uokviruju njeno nesavršeno, ali baš zbog toga vrlo privlačno lice.

(izvor)
(izvor)

Lou s majkom Jane Birkin:

(izvor)
(izvor)
Više o stilu legendarne Jane Birkin pogledajte ovdje! Mislimo da je Lou uspješno naslijedila svoju slavnu majku u modnom svijetu, a vi?


Do čitanja,
Maje


2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!