srijeda, 9. travnja 2014.

PREDSTAVLJAMO: Youdhood?

Za Youdhood? brend smo saznale preko artsome stranice i odmah smo se oduševile! Odlična ideja, super izvedba i divne vesele tkanine! Vlasnicu ovog brenda, simpatičnu Deli, smo upoznale virtualno preko fejsa i odmah smo dogovorile predstavljanje, jer dobre ideje treba širiti i podržavati! :) 


Evo, za početak, predstavi nam sebe i svoj brend, što su Youdhoodice?

Youdhoodice su vodonepropusne fora šarene praktične i mekane kapuljače! :)


Odakle ideja?

Ideja je nastala u mojoj glavi prije dvije godine nakon što sam jednoj predivnoj ali neupotrebljivoj hoodici odrezala kapuljaču. Nosivši ju cijelu jesensko-zimsko-proljetnu sezonu, shvatila sam koliko je praktična ali i zgodna kao accessorize koji se odlično kombinira sa vestom ili običnim T-shirtom.Transformacija u šal je dodatna prednost.Naime, kada nam se ne kapuljači, skinemo kapuljaču sa glave a oko vrata nam ostane topli minki. Prijatelji i poznanici su poludjeli za njima i tako je cijela stvar krenula u realizaciju.


Kako i gdje se odvija 'proizvodni proces'?

Proizvodni proces izgleda ovako: naručim materijal te zippere sa Interneta i dostavim ih mojoj surogat majci - krojačici! :)


Kako si odabrala ime i logo i što misliš, koliko je brendiranje važno za sam proizvod?

Ime je zapravo gramatički neispravno ( „You'd hood?“) . Riječ „hood“ u ovoj kombinaciji postaje glagol i znači „kapuljačiti“ čime dobivamo pitanje: Ti bi kapuljačio? te potpuno novu riječ!
Logotip je promijenjen iz giljotine u malu curicu koja je izgubila glavu na giljotini ali dobila kapuljaču.Slikovito je prikazano kako je zapravo Youdhoodica nastala. Pod utjecajem crtanih filmova iz djetinjstva razvila sam takvu vrstu humora i jednostavno je spontano došlo do cijelog vizualnog identiteta. Brendiranje je svakako jedan od  bitnijih aspekata svakog posla, kako za  velike kompanije tako i za handmade proizvode. 


Gdje crpiš inspiraciju i što te motivira?

Motivira me izrada nečeg drugačijeg, preobražavanje stvari, mijenjanje namjene, zabava dok stvaram nešto novo i užitak kao takav. Inspiraciju crpim isključivo iz sebe i svojih potreba. Prvenstveno stvari izrađujem sebi i bitno mi je da budu praktične. Ovo je prvi puta da sam se upustila u prodaju svojih ideja/rukotvorina.


Kakve materijale koristiš u izradi Youdhoodica, kako ih odabireš i gdje ih nabavljaš?

Materijale koje za sada koristim nabavljam preko interneta, točinije iz Kalifornije. Za sada su to minki koji oblaže kapuljaču iznutra te je ujedno izuzetno mekan i topao (koristi se za izradu dječjih dekica).Vanjska strana je obložena vodonepropusnim šarenim vinilom.


Što misliš o tome koliko je danas teško ili lako naći svoje mjesto na handmade tržištu kod nas i da li se od handmade-a može živjeti?

Ništa nije lako pa tako niti pronaći svoje mjesto u handmade svijetu. Konkurencija je velika, mnogo je zanimljivih rukotvorina i talentiranih, kreativnih vrijednih ljudi. Bitno je imati cilj, strpljenje i  ljubav prema onome što radiš te odvagati da li je to hobi ili nešto od čega bismo htjeli živjeti. Kada nam postane kristalno jasno što želimo od svog proizvoda, rezulatati ne bi trebali izostati. :)


Čime se baviš i što voliš raditi kada ne stvaraš Youdhoodice?

Stalno sam zaposlena u Državnom zavodu za zaštitu prirode a u slobodno vrijeme vozim longboard izrađujem sve i svašta – od kućica za mačke, tapeta, do rainstickova, družim se sa ljudima koje volim, sviram glasovir, plešem, vježbam, fotografiram..igram se sa Adobe paketom …


Gdje sve možemo naći i kupiti Youdhoodice?

Youdhoodice se mogu pronaći putem Facebooka, Etsy-a te odnedavno i u Kino Europa Shopu.


I za kraj reci nam kakvi su ti planovi za budućnost?

Budućnost Youdhoodica obuhvaća potpuno nove materijale i uzorke, nabavku mašine kako bi ih mogla i sama početi šivati te plasiranje proizvoda na inozemno tržište!

******************

Kako vam se sviđaju Youdhood? kapuljačice? 

Nadamo se da ste uživali upoznavajući Deli i njen brend jednako kao i mi! Znate gdje je možete naći, svratite, javite joj se i počastite se jednom veselom Youdhoodicom! :)

Ostale kreativne ljude koje smo vam do sada predstavili možete vidjeti ovdje! ;)



Do idućeg posta pozdravljaju vas jedna Deli i dvije Maje! ;)



p.s. Sve fotke su u Youdhood? vlasništvu!
F

Broj komentara: 7 :

  1. fora! S obzirom na količinu kišnih dana ovu jesen bila bi skroz dobra investicija :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas mi se svidja kapuljaca, cini se jako prakticna i upadljiva :)
    Ali mi se deo sa odsecanjem glave uopste ne dopada ....

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna je kapuljaca stvarno i rado bih je posedovala, i uzivala u tako nekom ludom kroju i boji.
    Super za jos jedno novo otkice :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super fora za kapuljace! Tako su vesele i slatke, kao i vlasnica brenda!

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična su ideja, pogotovo za djecu! Divno!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!