ponedjeljak, 3. veljače 2014.

DIY: Srcoliki jastučić


Valentinovo je idući tjedan pa, iako ga ne obilježavamo posebno, prilika je za nekoliko srcolikih projektića! ;) Danas smo se odlučile za srcolike jastučiće! Ukrasni jastuci su super jer njima, vrlo lako i jeftino, možete potpuno promjeniti i osvježiti izgled prostora, o čemu smo već pisale ovdje! I ovaj puta, kao i tada, koristile smo ostatke tkanine, tj. nogavice od jednih hlača koje smo skratile! :)


Što nam je trebalo:

tkanina, sintetičko punilo (vatelin), papir, olovka, škare, pribadače, igla i konac, mašina za šivanje (nije neophodno).


Što smo radile:

Od papira izrežite pola srca proizvoljne veličine! Tkaninu presavijte, na nju pribadačama spojite izrezano srce (kao na slici) i režite! Postupak ponovite jer vam trebaju dva srca jednakih dimenzija!


Izrezana srca stavite licem na lice i spojite pribadačama!


Mašinom ili rukom sašijte srca uz rub, ali jedan dio ostavite nezašiven, jer ćete kroz taj otvor srce preokrenuti na pravu stranu! Najbolje je da taj dio bude negdje sa strane gdje je šav ravan! Nakon šivanja cik-cak škarama smo izrezali tkaninu uz šav, a vi ako nemate takve škare napravite male trokutaste ureze prema šavu na zaobljenim mjestima, kako srce kad ga okrenete nebi imalo valovite ili naborane rubove! Tako izrezanu tkaninu smo porubile cik-cak šavom!



Oprezno okrenite srce na pravu stranu, napunite sintetičkim punilom i ručno (iglom i koncem) zatvorite rupu kroz koju ste srce napunili!


Vaše srce je gotovo! :)


Kako vam se sviđa? :)

Mi smo ih napravile nekoliko u različitim veličinama! Jedan od zastora od kojeg smo pravile i pufastu mašnu za kosu, a jedan od grubog lana koji nam je ostao od nekog drugog projekta!

Jastučiće možete napraviti i kao mali znak pažnje dragim osobama za Valentinovo, a ako imate stare odjeće ili ostataka tkanine koje možete iskoristiti, vrlo malo će vas koštati!

Nadamo se da ćete isprobati ovaj jednostavan diy i da ćete nam javiti kako vam je uspjelo! :)

Čitamo se u srijedu, a do tada uživajte! :)
Maje

Broj komentara: 14 :

  1. Jao presaltko je, moracu probati to :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Predobro je! Jedva čekam da pravim ove divne jastučiće. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti jastucici su super udobni za dvoje.
    Meni je sestra jednom poklonila jastuk srece i dugo mi je super sluzio, a i ovako je lepo dekorativan :)
    Super ideja kao i uvek!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je sjajno! Baš imam neku zaostalu čipku i oštećenu eko kožu i super će mi poslužiti za pravljenje jastučića.

    OdgovoriIzbriši
  5. Genijalno! Naročito ovaj od rebrastog somota..

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!