petak, 25. listopada 2013.

INTERIJERI: Dnevne sobe I. dio

Do sada smo vam već pokazale neke detalje iz naših dječjih soba (ovdje i ovdje) i kuhinja, a sada je red na dnevne sobe! Dnevni boravak je srce svakog doma! U njemu provodimo najviše vremena, pa volimo da je topao i udoban, da se u njemu ugodno osjećamo, ali i da nas u potpunosti odražava! Kao i ostatak naših domova i dnevne sobe su pune vintage detalja, recikliranih komada starog neželjenog namještaja i sitnica koje nas podsjećaju na drage ljude i obitelj! :)

Bakin crveni kauč podsjeća na djetinjstvo i iako je samo privremeno rješenje, nekako se baš uklopio! Stol, bambus stolica i pletena fotelja su također nasljeđeni :)

Jedna od rijetkih novih stvari u ovom boravku je ovaj luster, dar od mame! Na zidu vise uspomene, darovi, gobleni i razne 'umjetnine' skupljene tijekom godina!

Kako iskoristiti stari kotač za izlaganje fotografija smo vam već pokazale ovdje, drveni cvjetić, platneni medo i jastučići su ručni rad, a torba za fotoaparat je vintage!

Glava koja stoji na starom stalku od teodolita je nađena u jednom vintage koferu za perike i obljepljena krojevima iz burde! Idealna je za čuvanje najdražeg crnog šešira! Drveni broš sa brkovima je handmade uspomena na 'svatovski' tulum, i korišten je umjesto ružmarina!

Središnja točka zida nasuprot kauču je svakako ovaj ogroman crtež, ljubav na prvi pogled, dar od tetkili! :) Nacrtao ga je Rebus i za to mu još jednom veeeliko hvala! Jako nas je usrećio! :) Lampu smo vam već pokazali ovdje, babuške su sa sajma antikviteta, dar od mame, jastučići u obliku srca su handmade, a stara pisaća mašina čuva čestitku koja je ujedno i popis pjesama najdražeg benda, sa tuluma povodom vjenčanja! Totalna romantika! ;)

Plastični jelen, kičeraj ofarban u žuto je kupljen na autopiji, stari ruski projektor je uspomena na jednog, a metalna kutijica na drugog djedu! Domaći liker od rogača, dar od prijatelja, čeka neku posebnu priliku da bude otvoren!


Vintage koferi za ploče i jedan novi karirani skrivaju društvene igre ispod stola! :)


 I za kraj jedna škripava pletena fotelja, ne baš udobna, ali odlična za skupljanje prašine! ;)

Koji je vaš stil uređenja doma? Da li volite kupovati nove stvari ili vam je draži 'reciklirani' namještaj?

Nadamo se da vam se svidio ovaj boravak, a drugi ćete moći pogledati uskoro!

Hvala na posjeti! :)

Maje

Broj komentara: 6 :

  1. Maje draga, da li sam ja bila u ovom dnevnom boravku prije par godina??
    Čini mi se da jesam, jer mi je poznat daj trosed i sve te silne ploče.
    Divan vam je kućerak i imate predivne stvarčice koje su baš vredne.Mislim, ako ne tako onda bar po starosti i priči.
    Ja isto volim prije da upotrebim stare stvari i nosim neke stvari iz Darde na restauraciju, jer treba ponovo da se prelakiraju i malo poprave.Nešto što nemamo kupimo ili moramo da uradimo po meri.Kao npr. kuhinju prije par dana smo dobili.Uslikaću je kada se sve uredi kako treba.Fali nam još samo rerna, pa kada to uzmemo biće skroz gotova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e jesi jesi! :) a kuhinja je posebna priča! nama svi novi aparati čuče u podrumu i čekaju da elementi budu konačno gotovi! znaš kako je, u postolara uvijek najgore cipele! ;) čekamo post o kuhinji! ;)

      Izbriši
    2. Super, bas se rado setim tog susreta :)
      Divno si me ugostila i svasta sam tada videla kod tebe.Mislim, lepe stvari si mi pokazala :)

      Izbriši
    3. :) drago mi je da ti se svidjelo i veselim se novoj posjeti! znaš gdje sam! ;)

      Izbriši
  2. Ovo je kao iz nekih casopisa. I ja imam crveni dvosed koji bas razbija ostali deo enterijera. Toliko lepih detalja imate. Posebno mi se dopao tocak za fotografije. Wow, kakva ideja!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!