Obično u proljeće imamo potrebu očistiti i rasteretiti životni prostor, ali i organizam! Tijekom zime u pravilu jedemo nešto težu hranu kako bi nas grijala, a sada kad je toplije željni smo svježine. Osim toga, povrće je sad daleko ukusnije nego zimi pa treba u njemu što više uživati! Evo naših prijedloga!
1. Krećemo sa jednom toplom obrok salatom, idealnom za ovaj prijelazni period. Kombinacija pikantnih, rostanih mladih mrkvica i rostanog slanutka sa kremastim, citrusnim dresingom djeluje apsolutno savršeno!
hot for food |
2. Ako želite nešto zasitnije dok se vaš želudac ne navikne na lakšu hranu, tu je obrok salata od kelja, slatkog krumpira i riže! Kombinacija krumpira i riže možda ne djeluje nešto pretjerano svježe, ali svakako djeluje zanimljivo i baš nas zanima kakvog je ukusa!
3. Salatu od rostanih brokula i kvinoje možete jesti toplu ili hladnu, kao prilog ili kao samostalan obrok. Ovu salatu posebnom čini i dresing od meda (ili agave sirupa za vegane) i senfa koji odlično paše uz rostano povrće!
fooduzzi |
4. Leću obično jedemo kao varivo ali sigurne smo da je u kombinaciji sa rostanim rajčicama i češnjakom super ukusna!
wendy polisi |
5. Uskoro će i sezona šparoga, a ovo iznimno zdravo povrće koje pomaže u čišćenju organizma možemo pripremati na razne načine! Mi ih najviše volimo zapečene, a ove godine ćemo svakako isprobati i na salatu sa grahom, avokadom i bademima!
homespun capers |
Na blogu ćete naći i recepte za proljetnu krumpir salatu, salatu sa slanutkom, salatu od pečenih tikvica ili salatu od dimljene ribe, a za čišćenje organizma vam možda koristan bude i post sa top 5 recepata za poslijeblagdanski detoks!
Kako se vi oporavljate od teške hrane?
Imate li kakve zgodne recepte za obrok salate?
Koje su vam omiljene?
Pišite nam, šaljite svoje recepte i uživajte u ostatku nedjelje! :)
Pozdrav od Maja
Nema komentara:
Objavi komentar
Voljele bi čuti vaše mišljenje!