ponedjeljak, 20. travnja 2015.

U KUHINJI: Proljetna krumpir salata


Krumpir salata se obično smatra 'zimskom' salatom i mi ju volimo i često pravimo kao prilog ili samostalno jelo. Preko zime ju pravimo s kuhanim jajima i crvenim lukom, a sada je napokon došlo vrijeme za proljetnu zeleniju verziju!
U proljetnu krumpir salatu umjesto crvenog luka stavljamo mladi i dodamo još svježeg matovilca da se sve zazeleni!

Sastojci za salatu:
krumpir
jaja
matovilac

Sastojci za dresing:
mladi luk
maslinovo ulje (ili neko drugo po izboru)
vinski ocat (ili neki drugi po izboru)
senf
sol
papar








1. Krumpir skuhamo u ljusci, pazeći da se ne prekuha, i kad se malo ohladi ogulimo ga i narežemo na ploške jednake veličine. Jaja tvrdo skuhamo i također narežemo na ploške. Matovilac operemo i pomiješamo s krumpirom i jajima.

2. Za dresing narežemo mladi luk na što manje kolutiće i prelijemo ga uljem i octom, posolimo i popaprimo. Dodamo žličicu senfa i sve dobro izmiješamo da se senf stopi s ostalim sastojcima.

3. Salatu prelijemo dresingom i ostavimo u hladnjaku da se rashladi.


Volimo proljetnu kuhinju!

Do čitanja,
Maje

Broj komentara: 10:

  1. Prava prolećna salata, osvežavajuća i hranljiva. Spremamo, bez daljnjeg ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala na povjerenju drugari! Javite kako Vam se sviđa! :)

      Izbriši
    2. Dresing bez luka (sledeći put je spremam vikendom) i umesto vinski ocat dodala sam limun. Odličan ručak za poneti na poslu! Pozdrav, V.

      Izbriši
    3. Odlično! Probat ćemo i tako! ;)

      Izbriši
  2. Ovo izgleda jaaaako fino...hvala na ideji za jedan dio današnjeg ručka.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala tebi što si odlučila isprobati! :) Kako je bilo?

      Izbriši
    2. Jako fino...inace sam radila na principu bez matovilca..međutim ovo je finije...hvala :)

      Izbriši
    3. O odlično! Baš nam je drago! :) Hvala tebi! <3

      Izbriši
  3. Ja ovih dana,tj.skoro svaki dan u poslednjih nedelju dana pravim krompir salatu od mladog,belog krompira kuvanog u ljusci,blitve-par minuta u ključaloj vodi i sremuša (+ maslinovo ulje i jabukovo sirće).Vidim da sremuš prolazi tako da razmišljam o varijanti sa vlascem kada ga više ne bude

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična kombinacija! Brzo gotovo i fino! Nema bolje od salata kad je vruće, a ova komotno može zamijeniti kompletan obrok!;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!