ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

DIY: Posuda od staklenke


Danas ćemo vam pokazati kako vrlo jednostavno možete napraviti simpatičnu posudu od staklenke! Veseli nas kad uz malo dodatnog materijala možemo nešto prenamijeniti, a pogotovo kad se radi o staklenim teglicama - to ste već mogli primijetiti ovdje! U našim domovima prenamijenjenih staklenki ima na sve strane, tako da možete očekivati još ovakvih tutoriala  ubuduće! ;)

Za ovu teglicu vam je potrebno:
staklenka, mala plastična igračka, primer za plastiku u spreju, autolak u željenoj boji, vokomponentno ili kontaktno ljepilo.


Postupak:

1. Prvo dobro operite i osušite igračkicu, a zatim pripremite staklenku. Skinite naljepnice, dobro operite staklenku i poklopac pa ih osušite. Ako imate problema sa skidanjem naljepnice, natopite ju kratko u toploj vodi pa istrljajte s malo jestivog ulja i izribajte žicom! 

Staklenka može biti bilo koje veličine, ovisno o tome za što ćete ju koristiti! Mi smo odlučile da ćemo posudu koristiti za kekse pa smo uzele veliku!

2. Zaštitite radnu površinu papirom pa prešpricajte primerom donji dio igračkice koji će biti okrenut prema poklopcu. Kada se primer osuši, isto ponovite s bojom u spreju. Primer i boju prskajte u kratkim potezima pomjerajući ruku lijevo-desno! 

3. Nakon što se i boja osuši, zalijepite igračkicu za poklopac. Bilo bi dobro da koristite dvokomponentno ljepilo, mi ga nismo imale pa smo koristile kontaktno koje je nešto slabije. Isto tako pazite da vam igračkica ima dovoljno veliku površinu za ljepljenje što će pojačati spoj!

4. Kada se ljepilo osuši, prešpricajte poklopac s primerom, a kada se primer osuši ponovite postupak s bojom. Kada je i boja suha, zašarafite poklopac na staklenku i vaša posuda je gotova! :)


Posudu možete koristiti za bilo što! Može vam služiti za kekse ili bombone, u nju možete staviti sitne igračke ili klikere, možete ju upotrijebiti i za kavu, šećer, sol, žitarice...ili u nju stavite sitnice u kupatilu! Što god vam padne na pamet! :)

Nadamo se da vam se sviđa tutorial! :)
Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile pogledajte ovdje!


2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!