petak, 17. svibnja 2013.

DIY: Bojanka za klince


Iako naši klinci još nisu u fazi bojanja, nikad nije prerano za pripremit se! ;) U ostalom, imamo male prijatelje kojima će se ove bojanke možda svidjeti! Vrlo ih je jednostavno izraditi, pa su zgodne kao dar u zadnji čas, a njima možete obradovati svoje najmanje bilo kada, čak i kada nije prigoda za dar! Dakle, krenimo na posao! :)

Što vam sve treba: 
karton u boji, papir za printer, printer, šivaća mašina, naljepnice (po želji).

Postupak:

1.  Za početak isprintajte željene motive! Veliki izbor svakakvih stranica za bojanje besplatno možete skinuti ovdje, sve su lijepo organizirane po kategorijama, ima ih za starije klince i za one male! Na na istoj stranici možete naći i različite druge aktivnosti za djecu, pa svakako provjerite! Mi smo odabrale životinje i printale smo ih na A4 format, sve ukupno 18 motiva, tj. 18 papira!

2. Iduće je na redu rezanje kartona u boji! Izmjerite površinu dimenzija 44 cm x 31 cm i izrežite skalpelom ili škarama! Savijte karton na pola po dužoj stranici i umetnite papire koje ste isprintali.

3. Označite 1 cm od presavijenog ruba kartona na vrhu i na dnu, povucite liniju tanko običnom olovkom, pa po toj liniji prošijte mašinom za šivanje. Mi smo rukom vrtile kotač koji kontrolira iglu (kako se to zove neznamo, nismo školovale ;) ), jer je sve skupa bilo predebelo! 

4. Sve što vam preostaje je da naljepite naljepnicu za ime i gotovi ste! Mi smo imale svijetle komade furnira, pa smo njih zalijepile običnim kontaktnim ljepilom. Uz bojanke smo napravile i platnene pernice za bojice od simpatične tkanine sa životinjicama! :)

Nadamo se da vam se sviđa naš mali uradi sam projekat i da ćete ove bojanke isprobati napraviti i sami! :)

Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile možete pogledati ovdje! :)

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!