ponedjeljak, 1. travnja 2013.

DIY: Šarene jastučnice

Jedan od najjednostavnijih načina da osvježite svoju dnevnu sobu i unesete dašak proljeća u vaš dom su šareni jastuci! Ako posjedujete jastučiće koji krase vaš namještaj, a već su vam dosadili, dovoljno je da ih presvučete u razne šarene materijale i vaša soba će odmah poprimiti osvježen i veseli izgled. Bez puno truda i skupih ulaganja dobit ćete "novu" sobu, pogotovo ako ne kupujete materijale nego reciklirate ono što imate! Mi smo presvukle nekoliko jastuka, a kao materijal nam je poslužila stara kućna haljina, jedna čipkasta vintage košulja i jedna vintage suknja.


Za ovaj projekt vam nisu potrebne posebne krojačke vještine, dovoljno je da znate osnove šivanja i imate malo slobodnog vremena. Kombinirati možete razne uzorke i boje, pogotovo ako vam je namještaj jednobojan. Jedna strana jastuka vam može biti od jednobojnog materijala,a za drugu odaberite nekakav kontrasni uzorak kao što smo mi učinile:
    
Ako nemate već gotovih jastučića, najjeftinije dimenzija 40 x 40 cm možete pronaći u YSK-u po cijeni od 8kn i odjenuti ih u novo ruho.
Mi smo ih iskombinirali ovako:Evo još malo inspiracije:

(izvor)

(izvor)

(izvor)

Nadamo se da ste se inspirirali za male promjene u vašem domu! :)

Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile pogledajte ovdje!


Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!