utorak, 17. svibnja 2016.

U KUHINJI: Namaz od slanutka i mrkve

Na blogu smo pravili već nekoliko namaza, i slanih i slatkih, kao što su liptauer, namaz od leće i oraha, speculatius namaz, namaz od bundeve i sira, namaz od patlidžana... Uglavnom, volimo namaze i često ih pravimo, a u zadnje vrijeme nekako najčešće pravimo namaze od slanutka s raznim varijacijama! Kada se zasitimo klasičnog namaza od slanutka, malo se poigravamo okusima pa dodajemo sir, razne orašaste plodove i povrće. Danas smo slanutku dodali pečenu mrkvu i češnjak i odlično je ispalo! Što se recepta tiče zapravo smo slijedili klasični recept za namaz od slanutka kako ga mi volimo i dodali mu još mrkvu i češnjak!

Sastojci:
šalica slanutka (prethodno skuhani ili iz konzerve)
2-3 veće mrkve
3 češnja češnjaka
2 žličice tahinija
sok pola limuna
maslinovo ili neko drugo ulje po želji
sol
papar

Postupak:
Mrkvu ogulite, narežite na ploške, a češnjak nemojte guliti, neka ostane u kori. Stavite na lim za pečenje, dobro posolite, malo pouljite i pecite u pećnici dok se mrkva ne smekša  i dobije lijepu boju.


Kada se povrće ohladi, sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu mazivu smjesu. Što se tiče začina i limuna, stavite onoliko koliko vam po okusu odgovara, a kako bi namaz bio maziviji, stavite malo ulja i vode u kojoj se kuhao slanutak (ili one iz konzerve).



I to je to, zdrav i fin doručak je tu! Sljedeći put pravimo s ciklom!

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Da mi je neko pricao da je ovako jednostavno napraviti preukusan namaz, ne bih mu vjerovala :) Jos jednom bravo Maje, jedva cekam probati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Helen!:) Javi kako ti se sviđa! <3

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!