petak, 3. travnja 2015.

U KUHINJI: Domaći umak od hrena


Dosada smo uvijek kupovali gotovi umak od hrena, a ove godine smo prvi put napravile domaći! Recept je vrlo jednostavan, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka:

korijen hrena
jabuka
vrhnje
majoneza (po želji)

Ogulite koru s hrena i očistite ga, a isto učinite i s jabukom.


Hren naribajte na sitnu trenicu i budite jako pažljivi jer jako peče za oči! Prvi put smo ga ribale i možemo vam reći da nije lako - najbolje da to radite negdje na otvorenom i dobro pazite da prstima ne dirate oči ili nos!
Kada ste gotovi s hrenom naribajte i jabuku i dodajte hrenu. Jabuka se dodaje kako bi razblažila ljutinu hrena. Mi smo naribali jednu cijelu jabuku, a koliko ćete naribati najbolje ćete odrediti po ukusu, ovisi koliko ljuto volite.
Hren i jabuku izmiješajte i dodajte vrhnje, opet količina vrhnja ovisi o tome koliko želite da vam umak bude gust. Po želji umaku dodajte i žlicu majoneze. I to je to!



Umak od hrena je gotov, idemo nastaviti s ostalim preduskrsnim poslovima!

Pozdrav,
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!