Evo nešto što je svake godine na našem uskršnjem stolu - dimljena riba na salatu! Nije ništa specijalno i pripremi se za čas, a jako je fino! Riba je divlji dunavski šaran, a dimljen je kod obiteljskih prijatelja!
Salata od dimljene ribe
Sastojci:
dimljena riba po želji
maslinovo ulje
mladi luk
limun
Postupak:
Ribu skuhajte u vodi koju nije potrebno soliti. Kada je skuhana, očistite ju od kostiju i usitnite prstima. Narežite mladi luk dodajte ga ribi, pa sve prelijte maslinovim uljem i sokom limuna po ukusu. Dobro promiješajte i uživajte u salati!
Da li volite dimljenu ribu?
Kako ju pripremate? Jeste li već jeli nešto slično?
Mi ovu salatu volimo pripremiti kad god ima dimljene ribe, odlična je sama sa nekim finim pecivom i zelenom salatom, u sendvičima ili čak pomiješana sa tjesteninom! Može par dana stajati u hladnjaku, iako najčešće na brzinu nestane!
Ako probate, javite nam kako vam se sviđa! :)
Dobar tek,
Maje
Javiću sigurno ☺
OdgovoriIzbrišiSupika! :)
Izbrišiovo je divno, probati ću sa lososom
OdgovoriIzbrišitenksić! :) javi kako je ispalo! ;)
Izbriši