petak, 28. ožujka 2014.

U KUHINJI: Puding od riže sa višnjama

Rižu na mlijeku smo svi jeli kao klinci, a nama osobno je bila jedna od dražih slastica! Recept za puding smo našli ovdje i samo smo ga malo izmjenile, a vrlo lako se može prilagoditi i veganskoj ishrani! Ovaj puta smo se odlučile za slatko kiselu varijantu, jer još uvijek u zamrzivaču imamo domaćih ne špricanih višanja, ali inače ga pravimo sa raznim voćem, svježim i suhim, sa čokoladom, sa kokosom, prženim lješnjacima, bademima ili orasima, a fin je i sam po sebi! :)


Sastojci (po osobi):
žličica kokosovog ulja
1 dcl Arborio riže
2 dcl mlijeka
2 dcl slatkog vrhnja
malo ekstrakta vanilije
malo cimeta
šaka smrznutih višanja
žličica meda


Postupak:
Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje pa dodajte rižu. U posudi pomiješajte slatko vrhnje, mlijeko i cimet, pa kada riža počne postajati prozirna dodajte otprilike trećinu tekućine i miješajte! Kada riža upije tekućinu dodajte drugu trećinu, pa kada upije i ostatak tekućine! Puding je gotov kada dobije finu kremastu teksturu! Kada ga skinete sa vatre dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte!


Otopite smrznute višnje, dodajte im žličicu meda ili nekog drugog sladila, malo cimeta po želji, pa prelijte preko pudinga!




Višnje će dok se budu topile pustiti sok koji možete reducirati ili ostaviti kako je! Mi smo ga ostavile tako na rijetko i sve smo zajedno promiješale!




Puding je stvarno super jednostavan i lako prilagodljiv, a vjerujemo da će ga voljeti i vaši mali ljudi! :)

Kako vam se sviđa? Da li volite puding od riže ili rižu na mlijeku? Kakav recept imate?
Javite nam utiske ako isprobate ovaj! :)

Do idućeg posta, dobar tek! :)
Maje

2 komentara :

  1. Mmmm, izgleda fenomenalno, moram isprobati, samo će moje višnje biti kupovne, al šta da se radi :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!